Boglárka, Accounting Intern

Boglárka,
Accounting Intern

 Boglarka PS Career Podcast

Miért választottad a PS-t?

Még a Covid megjelenése előtt egy kisebb vállalat pénzügyi osztályán dolgoztam, ahol nem igazán volt lehetőségem kibontakozni a könyvelés tekintetében. Aztán a járvány miatt beszűntették a diákmunkát ennél a cégnél, így új lehetőség után kellett néznem. Ezúttal mindenképp olyan céget kerestem, ahol aktívabban részt vehetek a könyvelési folyamatokban. Aztán megtaláltam a PS hirdetését, ahol olyan hívószavak szerepeltek, amik nagyon szimpatikussá tették a vállalatot. Így például, hogy a pandémia alatt is van diákmunka; egyszerre több, különböző szakmai terület feladataiban vehetek részt aktívan; céges telefont és laptopot biztosít a PS; kiemelt fejlődési lehetőséget adnak a képzések, míg a rotációval többféle iparágból származó ügyfélnél van lehetőségem sokrétű tapasztalatot szerezni, ráadásul rugalmas munkavégzésre ad alkalmat a home office lehetősége).

Nem bántam meg ezt a döntésemet, hiszen jelenleg is úgy érzem, hogy teljesértékű munkavállalóként tekintenek a gyakornokokra is, és figyelembe veszik azt, hogy az egyetemen is helyt kell állnom, így támogatják a tanulásomat, illetve szakdolgozatírásban is tudnak segítséget nyújtani.

 

Milyen feladataid voltak az első hetekben és ehhez képest, hogyan változott vagy bővült a feladataid köre az első félévben?

Az első hetekben leginkább az ügyfélcégemmel és a csapattal kellett ismerkednem. Kezdetben könnyebb dokumentációs feladataim voltak, így például számlák lementegetése vevőportálokról, bankkivonat letöltése, de kaptam szakmaibb feladatokat is, mint például alapanyag-számlák könyvelése, banki utalások rögzítése, számlák pontozása. Mostanában már ügyfélmeetingeken is volt lehetőségem részt venni, ami nagyon megtisztelő számomra, hiszen erre korábban nem gondoltam, hogy már gyakornokként ilyen megbeszélésekre is lehetőségem lesz bepillantani.

Nagyjából egy évig lehetőségem volt a PS-t Ambassador-ként képviselni az ELTE Gazdaságtudományi Karán. Sajnos a Covid-19 járvány intézkedései miatt nem volt lehetősségem ezen feladataim teljeskörű gyakorlására, de így is volt szerencsém állásbörzén népszerűsíteni a PS-t.

Milyen segítséget nyújtott a PS a munka elején? Voltak-e olyan tréningek, amelyek kifejezetten a munkavégzésedben segítettek?

A PS Buddy Program”-ja nagyon hasznos volt számomra. Ez tulajdonképpen arról szól, hogy egy tapasztaltabb munkatárs áll melléd, és az első hetekben végig segít, például megmutatja az irodai környezetet, bemutat a többi munkatársnak, végigkíséri a beilleszkedésedet, és ott van veled, mint egy „nagy tesó”. Nagyon nagy segítség volt, hiszen bármilyen problémám volt, tudtam kihez fordulni, és ha ő nem tudta megoldani, akkor segített, hogy a megfelelő helyre tudjak fordulni a problémámmal. Illetve az irodai életen kívül is megmutatta, hol vannak a legjobb éttermek és kávézók a környéken, ami szintén nagyon fontos információ.

A fejlesztési lehetőségeket tekintve, sok hasznos tréningen vettem részt! A legkiemelkedőbb számomra az adózási képzés bizonyult, hiszen éppen akkoriban tanultam az egyetemen is ezt a tárgyat, és az egyik ZH-ra való készülés előtt ezen a tréningen magyarázták el nagyon precízen az összefüggéseket, és emiatt lett ötös a dolgozatom.

 

Mit jelent számodra a siker?

Mindenképpen egy olyan esemény, ami kihívást jelent számomra, és amelyet eredményesen le tudunk közösen győzni. Mivel még gyakornok vagyok, elég sok új feladat és kihívás kerül elém, amelyek teljesítésére talán nincs is egy tökéletes módszer, inkább a magas szintű tudás alkalmazása és a kreativitás vezet a sikerhez. Szerencsés vagyok, hiszen kiemelkedően jó csapatba kerültem, akiktől nagyon sok újdonságot tudok tanulni, és persze a napi feladataimból is mindig rengeteg gyakorlati tudás és tapasztalat ragad rám.

Kövesd a PS Career Podcast-jait! 

PS In-Voice – Unalmas-e a könyvelés? Sztereotípiák döntögetése pályakezdő számvitelesekkel (2. rész)

Beszélgetés Bogival, a PS Accounting Intern-jével.

 

Hallgass minket!
Válaszd a Neked megfelelő podcast-csatornát!

 

 

 

Boglárka,
Accounting Intern

Mindenképp olyan céget kerestem gyakornoki időszakomra, ahol aktívan részt vehetek a könyvelési folyamatokban. Aztán megtaláltam a PS hirdetését, ahol olyan hívószavak szerepeltek, amik nagyon szimpatikussá tették a céget: így például  kiemelt fejlődési lehetőséget adnak a képzések, a rotációval többféle iparágból származó ügyfélnél van lehetőségem sokrétű tapasztalatot szerezni, ráadásul a home office lehetőség is adott.

Dániel,
Experienced Accounting Associate

I like to work at PS because, despite the stereotype of the monotony of accounting, I feel that my daily work is very diverse and even exciting.

József,
Accountant Assistant

During the university years many of my friends started to work as intern with PS. All said that it is a fine workplace with much opportunity for professional development.

Lívia,
Semi Senior

When I approached the end of my college studies I spent my practice semester with PS, since then I work here.

Kitti,
Experienced Senior

When I first learnt about PS, I was looking for an internship program. I really liked the idea of working as a part-time intern while I was still a college student.

Judit,
Senior Manager

"I have received a lot of support from my colleagues during the years and, without a doubt, I gained most of my professional knowledge from them."

Dániel,
Partner

“To me success is when people who work with me feel well, clients are satisfied or we have managed to get a bigger client or an internal project.”

Nikolett,
Semi Senior

During my university years I deemed it important to reinforce the theoretical knowledge obtained there also in practice.

András,
Senior

After the second year at the university when I was looking for a place for my mandatory four-week summer practice I chose PS.

Dániel,
Experienced Accountant Assistant

I heard about PS from an earlier group mate who had been working with them for some time and said that it was a good place and I should send my application to them.

Dóra,
Accountant Assistant

I was looking primarily for a place for my practice in the professional semester when I first met PS at the HVG job exchange, then I was admitted to the company.