Professional life

We build our professional team by carefully selecting people with university or college background from the best local institutions. We focus on shaping their professional life through complex training programs and on-the-job development in a structured, supportive environment ensuring a continuous professional career for all our team members.

Magyarországi, csehországi és szlovákiai bérváltozási trendek – PS regionális felmérés

21-09-2023

Az elmúlt év során tapasztalható infláció nemcsak az árazásra gyakorolt komoly hatást, hanem az alapbérekben is számottevő változásokat figyelhetünk meg. Ötven magyar ügyfelünk adatait vizsgáltuk, amelyeknél az átlagos alapbér-növekedés 17,02% volt.  A régiós irodáink a vizsgált szlovák és a cseh cégeknél 10,98%, illetve 7,54% átlagos bérváltozást figyeltek meg.

A digitális transzformáció humánoldali kihívásai – az emberi magatartást formáló tényezők

12-09-2023

Digi-Blog-4  – A digitális transzformációval foglalkozó sorozatunk e cikkében áttekintjük az emberi magatartást formáló fő tényezőket, amelyek az adott „ember, mint individuum” viselkedésének alapját adják és alakítják annak egész élete folyamán, és példákon át kitérünk arra, hogy ezek ismerete hogyan segíthet a változásmenedzsment hatékonyságának növelésében.

Digitális transzformáció – A változásmenedzsment humánoldali kihívásai és fő célcsoportjai

06-08-2023

Digi-Blog-4  – A digitális transzformációval foglalkozó blogsorozatunk jelen posztjában a digitalizációval együtt járó folyamatos változáskezelés „humánoldali” kihívásait és azok megoldási lehetőségeit bemutató tematikus sorozatunkat indítjuk el. Röviden áttekintjük az eredményes változáskezelésben szerepet játszó humán célcsoportok sajátos jellegzetességeit.

 

Változásmenedzsment és annak kulturális vonatkozásai a számvitel digitalizációjában

26-05-2023

Digitális blog 3. rész  –  A digitális transzformáció egyre elterjedtebb a vállalati világban. Az átalakulás kihívásai azonban számosak, és a döntéshozók gyakran nem a kellő súllyal veszik figyelembe a bonyolult digitális rendszerek bevezetésének és használatának kulturális vonatkozásait. Ebben a cikkben a digitális átalakulás kulturális korlátait és a lebontásukra irányuló stratégiákat tekintjük át, betekintést nyújtva az összetett és kihívást jelentő folyamat sikeres lebonyolításának eszközrendszerébe..

Esély a sikert és biztos jövőt adó pályamódosításra – Válaszd a bérszámfejtő szakmát!

25-03-2023

Az In-Voice – a Process Solutions karrier-podcastsorozata mai részében két olyan bérszámfejtő kollégánkkal beszélgetünk, akik teljesen más területről érkeztek hozzánk. Elhagyták a korábbi, erősen stresszes munkahelyüket, és – lemondva ottani középvezetői beosztásukról – újrakezdték karrierjük építését. Ha Te is pályamódosításon gondolkozol, érdemes meghallgatnod vagy elolvasnod Berci és Dani történetéről szóló beszélgetést!

A digitális transzformáció 5 legfontosabb célja a professzionális üzleti szolgáltatásokban

23-03-2023

Digitális blog 2. rész  –  E cikkünkben bemutatjuk a digitális transzformáció öt legfontosabb célját, amelyek megvalósítása – sőt folyamatos továbbfejlesztése – nem csupán lehetőség, hanem egyenesen az üzleti siker alapfeltétele az ambiciózus vállalatok számára. Ezek megvalósítására – jelen ismereteink szerint – csak a digitalizációs technológiai lehetőségek tudatos alkalmazásával nyílik esély, természetesen az üzleti folyamatok és humánerőforrás adaptív fejlesztésével összehangolva.

 

PS In-Voice – Digitális transzformáció, avagy Exceltől az automatizált könyvelési folyamatokig

31-01-2023

Ez itt a PS In-Voice, a Process Solutions podcast-sorozata. Beszélgetések a PS szakértőivel számviteli kérdésekről, aktualitásokról, szakmai és technológiai kihívásokról. Ebben az epizódban, a PS digitális transzformációval foglalkozó csapattagjaival beszélgettünk az automatizált könyvelési folyamatokról, döntéstámogató rendszerekről és más, a kollégák mindennapjait megkönnyítő fejlesztésekről.

Digitalizáció – A 21. századi gazdasági fejlődés motorja

30-01-2023

Digitális-blog-01: 
A pandémia 3 éve alatt kényszerűen felgyorsuló fejlődés eredményeként egyre gyakrabban olvashatunk digitális forradalomról (digital revolution), amelyet – térhódítása és szemléletformáló hatása okán – már helyesebb „digital evolution”-nak tekinteni. E nyitó cikket követő blogsorozatunkban áttekintjük a digitalizációs trendeket, amelyek alapvetően átalakítják az üzleti gondolkodást, a munkahelyi környezetet, és a jövő munkavállalóinak karrier- és fejlődési lehetőségeit.

A PS felnőttoktatási ösztöndíj-programmal segíti leendő bérszámfejtő munkatársai képzését

07-12-2022

A PS üzleti sikereinek megalapozásában mindig is kulcsfontosságú szerepet töltött be, hogy – a tehetséges potenciális munkavállalók megtalálása mellett – nagy hangsúlyt fektettünk a csapatunk folyamatos szakmai fejlesztésére. E törekvésünk egyik elemeként – a bérszámfejtési üzletágunk növekedésének támogatására – hívtuk életre a „Payroll Ösztöndíj Programot”, melynek célja, hogy a belső szakmai továbbképzések mellett anyagilag is támogassuk munkatársaink felnőttképzésben való oktatását. Az alábbiakban e programunk fő elemeit mutatjuk be. Érdemes elolvasnod, ha bérszámfejtési szakmai képzettséget szeretnél szerezni, különösen, mert – tapasztalataink szerint – e terület a reneszánszát éli, és biztos, kiszámítható karrierlehetőséget ad.

A legfontosabb három „2-in-1 érv”, hogy miért is érdemes társadalombiztosítási és bérügyintéző szakmát tanulni

15-11-2022

A bérszámfejtésről sokan vélekednek úgy, hogy jellemzően rendszeres és havonta ismétlődő feladatokra alapuló „rutinmunka”. Ugyanakkor a teljes folyamat minden részletének megismerése és elsajátítása jelentős szakmai eltökéltséget igényel. Komoly karriertervezés és érdeklődés esetén azonban ez az elszántság kifizetődik, hiszen a PS-nél – mint vezető bérszámfejtési szolgáltatónál – a folyamatos képzés és fejlesztés, valamint a színes ügyfélpaletta eredményeképpen a szakma egyre mélyebb rétegeibe láthatnak bele kollégáink.