Process Solutions Group Newsletters

A legtöbb fiatal munkavállaló társadalmilag felelős munkahelyen dolgozna

A Process Solutions saját felmérése szerint a 18-25 év közötti munkavállalók számára különösen fontos, hogy munkahelyük kiálljon a számukra is fontos ügyek mellett.  A legfontosabb témák a fiatalok számára a betegek, a hajléktalanok és az éhezők megsegítése, a környezetvédelem, valamint az állatok védelme. Cikkünkben Kis Dóra, a Process Solutions HR igazgatója mutatja be a felmérés tanulságait és a Process Solutions társadalmi felelősségvállalási eseményeit.

Kis Dóra, PS Hungary HR Igazgató

2020-03-02

News

Hungary

Z generáció, Y generáció, társadalmilag felelős munkahely, társadalmi felelősségvállalás, CSR

A 18-26 közötti korosztály világnézete már nem csak a vásárlási döntéseikben, hanem karrierterveikben is markánsan megjelenik. Így a munkahelyválasztás során a leendő munkavállalók döntéseit egyre nagyobb mértékben befolyásolja az adott szervezet társadalmi felelősségvállalási gyakorlata. A Z generáció tagjai számára fontos, hogy kiálljanak a számukra fontos ügyek mellett: 76%-uk aggódik az emberiség bolygóra gyakorolt hatása miatt, míg 60%-uk olyan munkahelyen szeretne dolgozni, amely hatással van a világra.

A PS felmérése szerint a korcsoportba eső munkavállalóink gyakorlatilag 100%-a fontosnak gondolja, hogy a munkahelyén társadalmilag felelős tevékenységeket végezzen. A legfontosabb témák számukra a betegek, a hajléktalanok és éhezők megsegítése, a környezetvédelem, valamint az állatok védelme. A munkavállalóink megítélése szerint a vállalatok által végzett CSR tevékenység célja elsősorban a márkaépítés és az értékteremtés.

Az Y és Z generáció képviselői online készségeik és kultúrájuk miatt rendkívül érzékenyek, és gyorsan észreveszik a hiteltelen vállalati kommunikációt. Azt akarják látni, hogy a társaságok szenvedélyesen támogatják alapelveiket és kiállnak a számukra fontos értékek mellett. A vezetői stílus, a tehetségmegtartó stratégiák és az alkalmazottak elkötelezettségének fenntartása csak néhány a kihívások közül, amelyekkel a vállalkozások ennek eredményeként szembesülnek.

A Z generáció motivált és vállalkozó szellemű. A bizonytalanságokkal már jobban szembesültek, mint az őket megelőző generáció, és ennek megfelelően keresnek munkát. Ezenkívül láthatták, hogy a szülők és az idősebb testvérek lojalitását a munkáltatók nem jutalmazzák, ezért számukra elvárás, hogy a lojalitás kölcsönös legyen, a fizetés náluk nem az első helyen szerepel. Az online világban felnőtteknek progresszív a világlátása, több forráshoz férnek hozzá, mint valaha, és általában nagyszerű hálózatépítők, ami jelentősen javítja az esélyüket arra, hogy sikeresek legyenek. A Process Solutions-nél mindezek figyelembevételével és ennek szellemében tervezzük meg a vállalat CSR programjait.

Cégünknél rendszeresek az önkéntes napok, amelyek amellett, hogy társadalmilag fontos ügyeket támogatnak, egyfajta csapatépítő és szemléletformáló szerepet is betöltenek a kollégák körében. A decemberben megrendezett legutóbbi IV. PS Önkéntes Napon a már sokéves hagyománnyá vált sütivásárunkon összegyűjt adományból – a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához csatlakozva –  több mint 160 ajándékcsomagot juttatunk el a rászoruló gyermekek számára. Ellátogattunk az Fővárosi Önkormányzat Alacskai Úti Idősek Otthonába, ahova kollégáink táncos zenés műsorral készültek és ajándékkal is kedveskedtek a bentlakóknak. Emellett csatlakoztunk a Budapest Bike Maffia “4000 ember vacsorája” kezdeményezéshez, amelyhez több mint 230 szendviccsel járultunk hozzá. A PS csapattagjai heti szinten is önkénteskedtek, az elmúlt időszakban összesen 370 szendvicset, 30 kg gyümölcsöt és 20 kg tartós élelmiszert juttattak el a BMSZKI Dózsa György úti szálló lakóihoz, továbbá rendszeresen szervezünk véradásokat is az irodában.