Folytatódik a PS és a BGE együttműködése "Üzleti projekttervezés” tantárgy oktatásban

A PS büszke arra, hogy szakemberei évek óta támogatják a BGE PSZK „Üzleti projekttervezés” tantárgy oktatását. A közel egy évtizedes együttműködés folytatódott az előző félévben is, amikor a PS-en két projekten dolgoztak a képzésre jelentkező hallgatók. Természetesen továbbra is várjuk az üzleti folyamataink iránt érdeklődőket a közös PS-BGE kurzuson.

PS és BGE együttműködés

2020-11-11

News

Hungary

Process Solutions - BGE együttműködés, Budapesti Gazdasági Egyetem, Üzleti projekttervezés, Marketing stratégia, Folyamathatékonysági fejlesztés

Marketing stratégiai projekt

Egy diákcsapat a PS marketingstratégiáját vizsgálta, elsősorban a közösségi médiára fókuszálva. (Ők láthatók a képen a PS projektvezetőjével,)

A hallgatók felmérték és elemezték, hogy a PS hol és hogyan használja ki a közösségi média lehetőségeit, és milyen szerepe van ezeknek a csatornáknak a cég marketingtevékenységében. A projekt kiváló alkalom volt az egyetemen tanult marketing-módszerek alkalmazására, valamint a PS és versenytársai gyakorlatának összehasonlítására.

A hallgatók egyénileg készítettek interjúkat a PS Marketing és HR csapat kiválasztott tagjaival a cég marketingcéljairól és stratégiájáról. Majd elkészítettek egy kérdőívet is, amelyben arról kérdezték meg egyik partnercsoportunk véleményét, hogy jelenlegi munkatársként milyen marketingelem győzte meg őket a jelentkezésükkor, és a PS mely jellemzőire a legbüszkébbek , és szerintük melyiket érné meg jobban hangsúlyozni a külvilág számára.

A felmérés tapasztalataira és saját „Z-generációs” közösségi médiahasználati szokásaikra építve a hallgatók javaslatot dolgoztak ki a PS kommunikációja javítási módjaira és menedzselésére.

 

Folyamathatékonysági fejlesztési projekt

A másik halllgatói csapat a PS hatékonyságjavítási célokkal kapcsolatos témáján dolgozott, így a diákok közelről tanulmányozhatták piacvezető cégünk napi folyamatait és szakmai életét.

A hallgatók feladata a fő PS-munkafolyamatok elemzése volt az idő- és a kapacitásadatokra fókuszálva, majd az egyes folyamatokra vonatkozó fejlesztési javaslatok kidolgozása következett. A szabványok megfogalmazása után ajánlás született egy olyan KPI rendszerre, amely lehetővé teszi az eredményesség objektív mérését, és javaslatokat tesz a fejlesztési területekre és eszközökre.

 

A kurzus értékelése

A hallgatók a színvonalas szakmai elemzések és javaslatok kidolgozása mellett sikeresen teljesítették a képzés készségfejlesztési céljait is, melyek a csapatmunka, a munkaszervezés, a projektmenedzsment, a stratégiai gondolkodás és a prezentációs technika voltak.

Az idei kurzusok lehetőséget biztosítottak a hallgatóknak arra is, hogy teszteljék a digitális együttműködési megoldásokat, amelyeket a PS sikeresen használ a zavartalan szolgáltatások biztosítására a COVID-19 vészhelyzet idején. Így a PS vezetőinek szóló záró előadásokat is a hallgatók tartották egy „Teams meeting” keretében.

A prezentációk nagyon sikeresek voltak, így a PS projektmenedzserek minden diákmunkáját  kiválóra értékelték!

 

Az együttműködés folytatódik…

Vezető munkatársaink mindig is örömmel vettek részt az „Üzleti projekttervezés” tananyag oktatásában, így a következő félévekben is várják az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a piacvezető PS szakmai munkájába.

És miért érezzük különösen sikeresnek és kölcsönösen előnyösnek az oktatási együttműködést a PS és a BGE PSZK között? Mivel a szakképzett hallgatók által az elmúlt években megfogalmazott ambiciózus javaslatok megvalósultak, és a PS állásajánlatának elfogadásával sokan részt vehettek saját elképzeléseik gyakorlati megvalósításában is.