A rekorder Litkey Farkas a Process Solutions Katamaránnal vág neki az idei Kékszalagnak

Litkey Farkas, tizenháromszoros Kékszalag-győztes és négyszeres Soling-világbajnok, a Process Solutions – mint új névadó szponzor – színeiben vág neki Európa leghosszabb, legrégebbi és egyik legizgalmasabb tókerülő vitorlásversenyének. Az 54. Kékszalagon a három évre szóló szoros együttműködés és támogatási megállapodásnak köszönhetően Litkey Farkas világbajnok kormányos fogja vezetni a Process Solutions Katamaránt.

2022-07-21

News

Hungary

Process Solutions Katamarán, Litkey Farkas világbajnok, Kékszalag vitorlásverseny

A három testből álló hajó Svájcból származik, 2009-ben épült, és már 2015 óta Farkas csapatának tulajdona. Az elmúlt években természetesen folyamatosan fejlesztik a katamaránt, ebben a szezonban a vadonatúj vitorlától pedig még nagyobb teljesítménynövekedést várnak. „A tapasztalt tagok mellett a csapatban 2 évvel ezelőtt indult egy generációváltás, így egy fiatalos és nagyon ambiciózus társasággal indulunk neki az idei Kékszalagnak” – avatott be bennünket Litkey Farkas.

 

Babos János, a PS ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az együttműködés gondolata tavaly fogalmazódott meg a fejében, amikor is részt vett egy Litkey Farkas által tartott előadáson, majd idén tavasszal felkereste Farkas klubját, a személyes találkozáson pedig azonnal kiderült, hogy mennyi közös pont van az életükben.

 

Babos János maga is gyerekkora óta vitorlázik, és mind a sportban, mind a szakmájában kulcsfontosságú a gördülékeny csapatmunka. A könyvelés és bérszámfejtés területén sok kisebb csapat dolgozik párhuzamosan, és csakis jól szervezetten lehet a teljesítményükből kihozni a maximumot, ez a fajta összhang megteremtése pedig a vitorlás sportban is pontosan így zajlik.

 

„A vitorlázás szerelmeseként az együttműködés különösen fontos számunkra, ráadásul Litkey Farkas tizenháromszoros Kékszalag győztes, a Process Solutions pedig 16 éve piacvezető számviteli szolgálató, így a siker garantált” –büszkélkedett mosolyogva Babos János. „A legfontosabb, hogy boldogan szeretnénk befutni a célba, eddigi tapasztalatom szerint pedig az első helyen szoktunk boldogok lenni, így mindent megteszünk ennek érdekében” – tette hozzá Litkey Farkas.

 

Az 54. Kékszalag, Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, 2022. július 14-én reggel 9-kor rajtol el Balatonfüredről.

 

Litkey Farkas és Babos János stílusosan a Balaton partján, a Marina Port Hotelben meséltek az együttműködésről és a vitorlázásról. A velük készült podcastot itt tudjátok megnézni vagy meghallgatni:

Youtube         Spotify         SoundCloud           iTunes