NN Ultrabalaton 2023 – Ott voltunk, megcsináltuk!

Idén először tizenegy futóval, egy biciklis kísérővel, három sofőrrel és egy elszánt fotóssal vágott neki a PS-es csapat a 211 km-es Ultrabalatonos távnak. Az eseményről készült rövid összefoglaló videó, csupán a töredékét tudja láttatni az élményeknek, amelyeket ők együtt átéltek. Volt, aki egyéni csúcsokat állított fel, a legtöbben nem aludtak, páran a sötét éjszakában futottak, de egy biztos, mind elszántan, saját magukat legyőzve teljesítették a fejenként összesen közel egy fél maratonnak megfelelő távot.

2023-05-31

News

Hungary

Ultrabalaton 2023, PS Futócsapat, hosszútávfutás

A csapat nevében is külön köszönet illeti Babos Jánost, Szalai Andrást és Gyüre Istvánt, akik fuvarozták a brigádot. és örömmel áldozták be a hétvégéjüket, hogy támogassák őket.

A videó mellé ajánljuk a résztvevők beszámolóját, talán az ő szavaik motiválni fogják a következő év indulóit, hogy ne riadjanak vissza a távtól, mert amit cserébe kapnak, az felejthetetlen.

 

Feri, a kitartó

Egyedüli biciklis kísérőként állta a sarat és elmondhatja, hogy egy nap alatt tekerte körbe a Balatont. Nem tudta mire vállalkozik, többször ült már a kétkerekűn a tó körül, de akkor még több napra volt szüksége a kör teljesítéséhez. Most a kollégái kölcsönös motiválása által és érdekében, egyben letudta a távot:

“Fizikailag sikerült felkészülnöm a feladatra, viszont a hajnali órákban elértem a mélypontomat, amin a csapat lelkesítése és segítsége nélkül nem hiszem, hogy át tudtam volna jutni egymagam.

Esőben-napsütésben, éjjel-nappal tartottuk egymásban a lelket, hogy végig tudjunk jutni mind a 211 kilométeren.”

 

Pista, a dokumentarista

Most először vett részt az UB-n: „de hamar megértettem, hogy miért képes megmozgatni tízezreket… És ehhez még a versenynek el sem kellett indulnia! 😊 Elég volt a PS UB Csapat kocsis kísérő és „dokumentarista” tagjaként részt venni a csapat készülődésében, a start előtti napot együtt tölteni, és látni az arcokat, amint az első indulónkkal csapatként együtt futják az első száz métert a 211 km-ből. Így kezdődött az igazi közösségi élmény…

Huszonkét órányi mosoly, lelkesedés, állandóan csillogó szemek, a várakozás izgalma, az ösztönző drukkolás a rajtra készülő és az éppen befutó csapattársnak a váltópontoknál, a figyelem és aggódás érzése a kísérő biciklin 15,18 … 22 óra után is mosolyogva tekerő Feriért, az éjszakai pihenés megkurtítása az élmények gyors átfutásával, a közös öröm, amikor jött egy-egy rövid üzenet, hogy ’egy újabb szakasz pipa’, és végül a csapatos befutás a célnál, a boldog és felszabadult érzés megélése, hogy „Megcsináltuk!”.

Tudjuk jól, hogy számára felbecsülhetetlenek ezek a pillanatok és szívügye megörökíteni azokat, hogy évek múltán is felidézhetőek legyenek. A naptárjába egyelőre bizonytalan időpontra, de már bekerült a 2024-es verseny.

 

Anikó, a motiváló

Az ő számára nem volt ismeretlen a terep:

„Minden évben van egy hétvége, amire készülünk, ami kihívást, s új barátságokat, sok nevetést és megfáradt pillanatokat tartogat.. de úgy várjuk, mint a gyermekek a Karácsonyt.. , hogy megtudjuk, idén mit tartogat számunkra..

Nincs az a fáradtság, az az izomláz, ami ellenére azt mondanám, soha többet.. ,sőt már alig várom a következőt.. és az azutánit..

Élveztem minden pillanatát, még a nem alvást is, mert fantasztikus élményeket kaptam cserébe, s persze bőven megérte, tudjátok.. alszunk még eleget!  Köszönöm Balaton, hogy ilyen csodás vagy, s ezer arcod van! Hol szikrázó napsütés, hol hűsítő zápor, zivatar a partodon.. pont, mint az Élet!..

 

Kriszta, a főszervező

Ő az, aki nélkül nem lett volna PS csapat ezen az eseményen. Ősszel kereste meg a marketing csapatot, hogy volna-e lehetőség indulni a versenyen. Kicsit szkeptikusan fogadtuk az ötletet, mivel az utóbbi időben nem láttuk az érdeklődést a komolyabb elköteleződést igénylő események kapcsán. Tévedni emberi dolog, és milyen jó néha, így pár hónappal később már örömmel terveztük a matricákat a pólókra. Köszönjük, Kriszta, hogy összehoztad a csapatot!

“Hálás vagyok, amiért elmehettünk erre a versenyre, mert nagyon szeretem a Balatont. Gyönyörű panorámában lehet futni, és szurkolni. Borzasztó büszke vagyok az egész csapatra, amiért bevállalták, a futást és az éjszakázást. Mindenki erőn felül teljesített, önmagát felülmúlva, de szerintem pont ezzel együtt, mindannyian nagyon élveztük. A futók mellett a sofőrök, János, András, Pista nélkül el sem jutottunk volna a Balatonig, nekik is hatalmas köszönet!

Lélekben sokat segített a családom, akik végig kísértek az első leghosszabb távomon, és Feri, akinek még az utolsó futásomon is volt ereje motiválni, bíztatni, pedig akkor már benne volt a lábaiban és a fenekében 180 km és 20 óra. De nagyon sok erőt és pozitív energiát adott a csapat is, akikkel szurkoltunk egymásnak, vártuk egymást, kiabáltunk az autóból.

Szuper kis csapat jött össze, örülök, hogy megismerhettem őket. Volt sok vicces pillanat is. Kedvenceim a kamuváltó volt, hogy mindenkiről készüljön legalább egy video; vagy amikor realizáltam, hogy Matyi nem indult el a váltás után, hanem várta Ferit, vagy amikor Kevinről lemaradtunk, mert olyan szélsebesen futott, vagy amikor Pista pizsamában videózott minket.

Egy dolgot sajnálok, hogy szombaton megpróbáltam lefeküdni aludni, de legközelebb nem leszek ennyire amatőr. 😊

Olyan nekem ez az UB, mint egy nyaralás. Előtte alig várom, hogy menjek. Ott szuper lenni, hatalmas élmény. Aztán egy kiadós alvás után, pedig már arra gondolok, hogy alig várom a következőt, szerencsére lesz még ilyen és ott a helyem!”

 

Kinga, a mosolygós

„A Balaton, a szuper jó társaság és a közös futás mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy hatalmas élménnyel gazdagodtunk a hétvége alatt. Igazi csapatként éltük meg a 24 óra futást, mindenki hozzátett ahhoz, hogy végül nagy mosollyal érkezhessünk célba. Minden futó, az éppen nem futók szurkolása, a biciklis és az autós kísérőink is erőn felül teljesítve járultak hozzá a 211 km teljesítéséhez. Nagyon jól éreztem magam a hétvége alatt, a csapatunk és az UB hangulata is egy olyan atmoszférát teremtett, ahol az északi parton lévő hegyekre való felfutás is lejtőnek tűnt…kis túlzással. A társaság és az élmények miatt biztosan vár ránk az UB 2024 is.” 

 

Kevin, a szélvész

Vicces élmény volt, mikor én hamarabb megérkeztem futva a váltóponthoz, mint a csapat a kisbusszal. Utána azon poénkodtunk, hogy talán a futás mégis a leghatékonyabb közlekedési mód az Ultrabalatonon. 😄

A legnehezebb rész az utolsó szakasz hosszú emelkedője volt, azonban Feri és a többiek is motiváltak arra, hogy ne álljak meg. Sok minden tetszett a futáson, de a legnagyobb élmény az az volt, amikor a végén csapatként átléptük a célvonalat.

Az UB megtanított kitartásra, kemény munkára és arra, hogy ha elkötelezett vagyok egy cél elérése mellett, akkor minden akadályt legyőzhetek. Jövőre is ott leszek és próbálom felülmúlni az eddigi rekordomat. 😊

 

Dani, a határait feszegető

Nem először indult ő sem az UB-n, de büszkeséggel töltötte el, hogy az első PS-es UB részese lehetett. Áthaladhatott a legjobb váltóponton Balatonlellén, ahol kávéval kínálták, majd a következőn bemérték traffipaxszal a rendőrök.

„Éjjel futottam, így kevés szurkolóval találkoztam, cserében egész nap minden futónak szurkoltam, akivel találkoztam, mert tudom, hogy mennyit jelent ez azoknak, akik a futással feszegetik a határaikat. Rég volt, hogy hajnali 2-kor elértem aznapra a 20.000 lépést, 3 óra alvás után úgy ébredtem, mint régen az átbulizott éjszakák után. 😊

Az, hogy az ügyvezető a sofőrködés mellett a szállást is biztosította a csapat nagy részének, nagyon jól mutatja, hogy milyen cég vagyunk.”  

 

Zumi, a befutó

Igazi Z generációsként értékelte a futást:

PS Ultrabalaton 2023:

211km🧭💪

3 csodálatos sofőr🚕

11 lelkes futó🏃‍♀️🏃‍♂️

és egy nagy közös cél🏁

Ez volt tehát a PS receptje az idei UB leküzdésére, mely gazdag élményekkel, sikerrel és sok nevetéssel zárult.

Igaz, hogy az Ultrabalatonnak már vége, viszont ezzel együtt új barátságok születtek és egy fantasztikus társaság alakult ki.

Számomra a legkedvesebb dolog, mikor csapatostul futottunk be a célba. Az utolsó kilométerek voltak legnehezebbek, azonban egymást boostolva és hajrázva sikerült letudnunk ezt a challenge-t.” 

 

Balázs, a sztorizós

Hála a csapatnak, a lelkes szurkolásnak és a hangulatnak, ő is remekül érezte magát, .

„Nagyon tetszett, hogy a futás mellett jókat tudtunk beszélgetni egy-egy (vagy több) pohár bor mellett esténként, miközben vártuk a hajnali indulást, illetve a felső vezetőinkkel is közvetlen kapcsolatba kerülhettünk.

Számos vicces story volt, de személy szerint nekem az tetszett a legjobban mikor dugóba kerültünk, és emiatt szegény Daninak úgy kellett kipattannia a kisbuszból, hogy se bemelegíteni, se mosdóba nem tudott előtte elmenni.

Büszke vagyok magamra, mert még sosem futottam 24 órán belül háromszor, illetve összeségében sem futottam, ilyen rövid idő alatt, ilyen hosszú távot, illetve, hogy az utolsó szakaszt – annak ellenére, hogy meghúztam a forgóm, – még ha kocogva is, sikerült teljesítenem.„

 

A beszámolók alapján mi is kedvet kaptunk egy hasonló megmérettetéshez, reméljük sok hasonlót lesz még alkalmunk megírni.  

 

A csapat teljes névsora:

 1. Lévai Anikó
 2. Koltai Kinga
 3. Fazekas Panna
 4. Molnár Dániel
 5. Nguyen Tri Dung
 6. Mátyás Krisztina
 7. Kajcsa Kevin
 8. Papp Mátyás
 9. Tóth Balázs Bence
 10. Sáhó Dániel
 11. Simon Mátyás

És nem utolsó sorban, egyedüli kerékpárosként

 1. Tari Ferenc – aki fantasztikusat nyújtott, hiszen nem csupán végig tolta a 211 km-t, hanem közben végig támogatta futóinkat!