digitalis-transzformáció blogsorozat

Intelligens könyvelés PS APPS-szal – Szinte érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a PS

A szállító számlák feldolgozása egy rendkívül sok energiát felemésztő feladat, így a könyvelők időről időre keresik azokat a megoldásokat, amelyek könnyíthetik a munkájukat. Cégünk új szállítószámla-feldolgozási megoldást vezetett be PS APPS (Process Solutions’ Accounts Payable Processing Solution) néven, amely a hagyományos folyamatokat modern digitális technológiával ötvözi a hatékonyság és precizitás érdekében.

2024-03-21

News

Hungary

digitális transzformáció, PS APPS, Process Solutions’ Accounts Payable Processing Solution, automatizált szállítói számlafeldolgozás, AP processing, folyamatoptimalizáció, automatizálás

A jelenlegi automatizációs megoldások általában jól működnek a robusztus háromirányú egyeztető (ún. three-way matching) rendszerekben, de az általános költségeket (overhead) gyakran kisebb pontossággal kezelik. A probléma még tovább súlyosbodik, hiszen számos szervezet egyáltalán nem használ beszerzési megrendeléseket, avagy PO-kat (purchase order).

Ezen kihívásokra válaszul cégünk, a Process Solutions célja egy olyan szinte érintésmentes számlafeldolgozó megoldás kifejlesztése, amely előre meghatározott és egyeztetett információkon alapul, például a vállalkozás által használt főkönyvi struktúrákon vagy számviteli gyakorlaton.

 

Innovatív módszer egyedi könyvelési beállításokkal

A hagyományos módszerekkel ellentétben, amelyek csupán a folyamat elejére importálják a tevékenységet – így könyvelés helyett PO-k felállításával lesz munkánk  –, a PS által kínált megközelítés egy valóban automatizált feldolgozási rendszer, amely nem támaszkodik beszerzési rendelésekre. Minden előfordulást egyetlen egyszer kell konfigurálni, így teljes mértékben skálázható, és csak a kivételeknél igényel emberi beavatkozást. A statisztikai modelleken alapuló rendszerekkel szemben a PS APPS megoldásunkkal kiemelkedő pontosság érhető el, ami ráadásul már kis mennyiségű számlánál (akár csak 50-100 db) is gazdaságosan használatba vehető.

 

A folyamat egyszerű és pontos, így a rendszer kényelmes és zökkenőmentes ügyfélélményt biztosít, mivel integrálja a modern optikai karakterfelismerést a hatékony számlajóváhagyási funkcióval. Mindez kiegészül a számviteli adatok teljesen automatizált hozzáadásával, és végül az ERP-rendszerbe való egyszerű, hibamentes betöltéssel.

 

A PS innovációja a könyvelés terén nem csupán megoldást kínál a jelenlegi kihívásokra, hanem új irányvonalat is mutat a számlafeldolgozás terén. Megoldásunkkal ügyfeleink számára egyedi könyvelési beállításokat tudunk biztosítuni! Bízunk benne, hogy nem csak új Ügyfeleket nyerünk meg az új megközelítésükből adódó egyedi előnyök bemutatásával, hanem a több mint 500 jelenlegi Ügyfelünk közül is egyre többen használják majd a PS APPS-ot.

 

Hatékony megvalósítás, gyors bevezetés

A kifejlesztett megoldás sikeresen túlszárnyalja a piaci alternatívákat, egy 1 éves, belső prototípus tesztelés során bizonyítva is hatékonyságát. Mivel egyre növekvő ügyféligény az automatizációs megoldások megléte a számviteli és könyvelési szolgáltatások területén, így ehhez is igazodik a PS új, komplex alkalmazása.

 

A megvalósítási stratégiánk gyors és hatékony bevezetést ígér, hiszen gondosan kifejlesztett eljárásainkkal pár héten belül teljesen bevezethető a jóváhagyás és könyvelés funkció is. A speciálisan képzett szakértőink garantálják a folyamatos támogatást, monitorozást és a rendszerbeállítások finomhangolását, így biztosítva a zökkenőmentes folyamatos feldolgozást.

 

Ezen felül proaktívan keressük olyan új Ügyfeleinket, akik nagy mennyiségű, PO nélküli szállítói számlával rendelkeznek, és szívesen kihasználnák a PS APPS által kínált érték- és hatékonyságnövekedést. Azon szervezetek számára, amelyek keresik az automatizált átalakító megoldásokat, ideális lehet a PS APPS alkalmazása.

Mivel a Process Solutions – piacvezető számviteli outsourcing-szolgáltatóként a 25 éves működése során – hatalmas tapasztalatot gyűjtött össze, így egyedi lehetőségünk van a lehető leghatékonyabb megoldások megtalálásához ötvözni a könyvelési, a digitális transzformációs és a rendszerfejlesztési tudásunkat!

 

A komplex látásmódunkból eredő előnyök bírtokában most egyedi lehetőséget tudunk biztosítani arra is, hogy bemutassuk a PS APPS konkrét előnyeit, akár az Ön vállalatára szabott működési környezetben egy szűkített terjedelmű Proof of Concept program során.

 

Bízunk benne, hogy az egyre növekvő vevői igények ismeretében a PS APPS az egyszerűsített és precíz számlakezelés megvalósítására olyan jövőt vetít előre, ahol az innováció találkozik a praktikummal, így a hatékonyság növelése által kiváló versenyelőnyt nyújt leendő Ügyfeleinknek.

* * *

Amennyiben Ön cégvezetőként talált rá e cikkünkre karrieroldalunkon, és felkeltette az érdeklődését a PS APPS és a Proof of Concept programunk, kérjük, keressen bennünket erre a címre írt email-ben:

info-psgroup@ps-bpo.com

Előre is köszönjük az érdeklődését!
Digital Transformation divíziónk tanácsadói keresik majd Önt!