Jótékonysági főzés

A jótékonyságra minden eddiginél nagyobb szükség van – Hajléktalanoknak főztünk

Aki osztott már ételt korábban hajléktalanoknak vagy esetleg más módon segített könnyebbé tenni nélkülöző emberek mindennapjait, az megtapasztalhatta, hogy milyen mélyre kerülve is élnek emberek, és hogy mi milyen szerencsések is vagyunk. A PS Csapat önkéntesei ezúttal – a Budapest Bike Maffiával összefogva – a Táblás Átmeneti Szálláson főztek és osztották ki a friss ételt a szálló rászoruló lakóinak.

Jótékonysági főzésen voltunk

2022-10-24

News

Hungary

Jótékonyság, Charity cooking, jótékonysági főzés, sayyestocharity

A PS-nél rendszeresen szervezünk ún. CSR, azaz „vállalati társadalmi felelősségvállalási” programokat. A mostani jótékonysági főzés során testközelből is betekintést nyerhettünk elesett emberek életébe, és a tapasztalataink még tovább erősítették a meggyőződésünket, hogy óriási szükség van arra, hogy a társadalom szerencsésebb fele érzékeny legyen a szerényen élők problémáira, és támogassa őket, amivel és amennyire csak teheti.

Csapatunk e programjának fő célja is a segítségnyújtás volt. Olyan embereket tudtunk támogatni, akiknek hatalmas szükségük volt és van rá! Ráadásul olyan közvetlen kapcsolatba kerülhettünk a rászorulókkal és olyan személyes visszajelzéseket kaphattunk tőlük, amilyenekre korábban talán nem is volt példa.

Az átmeneti szálló lakói izgatottan várták, hogy megkóstolhassák a kész ételt, és nagyon örültek a finom paprikáskrumplinknak. Közülük páran a kíváncsiságtól vezérelve szóba elegyedtek a csapatunkkal. Érezhető volt, hogy sokukra mentálisan is komoly hatással voltak a mögöttük álló évek… Elég csak abba belegondolnunk, hogy az utóbbi két pandémiás év számunkra is milyen nehézséget és terhet jelentett, hiszen huzamosabb ideig nem volt lehetőségünk egy jóízűt személyesen beszélgetni és ritkábban láthattuk szeretteinket is. Sajnos, az itt lakók pedig ennél sokkal megrázóbb és megterhelőbb szociális körülmények közt élik mindennapjaikat, nem is beszélve a vitathatatlanul jelen lévő „társadalmi izolációról” és a kiszolgáltatottságról.
Minden támogatásra szükségük van, amit csak adhatunk!

 

Főzőcsapatunk vegyes érzésekkel tért haza…

Itt is megosztunk egy jellemző gondolatot:

„…Nem tudom, hogy kiben milyen nyomokat hagyott a szálló, de számomra lesújtó volt látni a körülményeket, és azon gondolkodom, hogy érdemes lenne egy gyűjtéssel is támogatni a lakókat.” – Sáhó Dániel

Dani javaslata alapján elkezdünk egy tárgyi adományokra fókuszáló gyűjtést megszervezni a szálló részére. Az otthon vezetője jelezte, hogy leginkább a következő tárgyakat, eszközöket tudnák hasznosítani: ágyneműk, takarók, törölközők, tányérok, evőeszközök és ruhák.

 

Úgy gondoljuk, az őszi nagytakarítás során még előkerülhetnek a szekrényeink mélyéről már nem használt darabok, amelyekre a szálló lakóinak biztosan nagyobb szükségük van, mint nekünk.
Ha módodban áll, adományozz Te is!

Vedd fel a kapcsolatot valamelyik jótékonysági szervezettel, vagy akár közvetlenül bármelyik közeli átmeneti szállóval, és segíts, hogy a kényszerűen szerényebben élő emberek mindennapjai könnyebbek legyenek, hogy többet mosolyoghassanak!

 

#használdújra  –  #adomány  –  #adományozz
*
#Sayyestocharity  –  #donation  –  #charity

 

***

Támogatott szálló: Táblás Átmeneti Szállás

Partnerünk: Budapest Bike Maffia