Payroll-karrier

Három „2-in-1 érv”, miért is érdemes TB- és bérügyintéző szakmát tanulni

A bérszámfejtésről sokan vélekednek úgy, hogy jellemzően rendszeres és havonta ismétlődő feladatokra alapuló „rutinmunka”. Ugyanakkor a teljes folyamat minden részletének megismerése és elsajátítása jelentős szakmai eltökéltséget igényel. Komoly karriertervezés és érdeklődés esetén azonban ez az elszántság kifizetődik, hiszen a PS-nél – mint vezető bérszámfejtési szolgáltatónál – a folyamatos képzés és fejlesztés, valamint a színes ügyfélpaletta eredményeképpen a szakma egyre mélyebb rétegeibe láthatnak bele kollégáink.

2022-11-15

News

Hungary

PS karrier-podcast, karrierlehetőség, bérszámfejtő és társadalombiztosítási ügyintéző, irodában vagy távmunkában, bérszámfejtő munkatárs, bérszámfejtési szakértő, WFA Work from Anywhere program

2 in 1 ⇒ Kiszámíthatóság + változatosság

A bérszámfejtésről sokan vélekednek úgy, hogy jellemzően rendszeres és havonta ismétlődő feladatokra alapuló „rutinmunka”. Ugyanakkor a teljes folyamat minden részletének megismerése és elsajátítása jelentős szakmai eltökéltséget igényel. Komoly karriertervezés és érdeklődés esetén azonban ez az elszántság kifizetődik, hiszen a PS-nél – mint vezető bérszámfejtési szolgáltatónál – a folyamatos képzés és fejlesztés, valamint a színes ügyfélpaletta eredményeképpen a szakma egyre mélyebb rétegeibe láthatnak bele kollégáink.

Persze kezdetben legtöbbször egy-egy részfolyamat elsajátítására és begyakorlására helyeződik a fókusz. Ezekből a már jól ismert feladatokból kiválóan lehet az idők során magabiztosságot, önbizalmat meríteni, majd tovább lépni…

Idővel pedig, ha a megszerzett rutinnal átélt első sikerélmények és a komfortzónában való lubickolás esetleg már kevésnek bizonyulnak, még bőven rejt izgalmakat a szakma azok számára, akik változatosságra és további fejlődésre vágynak. Szolgáltatói oldalon ugyanis számos lehetőség nyílik arra, hogy – a számos iparágból érkező ügyfeleinknek dolgozva – akár a teljes szakmai palettát átfogó feladatokba is beleláthassanak a szakembereink.

Fontos azt is kiemelni, hogy – a PS másik sikeres üzletágát jelentő könyvelés mellett – a bérügyintézés is egy olyan meghatározó vállalatirányítási funkció, ahol a számok mögött a „Való Élet” zajlik, azaz a kimutatások az adott cég üzleti működésének egy szeletét modellezik le.

 

2 in 1 ⇒  Presztízsérzés + stabil egzisztencia

A jövedelem vagy a munkabér rendkívül érzékeny pontja mindenki életének, ezért a bérszámfejtők nagy körültekintéssel dolgoznak minden hónapban, hogy a munkavállalók a megfelelő, pontos számokkal találkozzanak a bankszámlájukon és a bérkimutatásokon egyaránt. Ez komoly felelősséget jelent a munkatársainknak, és ezáltal a pozíciójuknak megvan a maga presztízse is.

Sokan fordulnak tanácsért a bér- vagy társadalombiztosítási ügyintézőjükhöz családtervezés esetén, amikor világos képet szeretnének kapni arról, hogy milyen és mekkora összegű ellátásokra jogosultak. Ez nem meglepő, hiszen nagyon pontosan szabályozottak a különböző ellátások és juttatások jogosultsági és számítási feltételei, ezért is ér sokat, ha valaki birtokában van az ezekkel kapcsolatos tudásnak.

Elmondható tehát, hogy a bérügyintézők tudása megkerülhetetlen, azaz hosszú távon tervezhet, aki e szakmában akar karriert építeni.

 

2 in 1 ⇒  Professzionalizmus + mindennapi tudás

A változatos törvényi szabályozások és az ügyfeleink – sokszor egyedi és komplex – juttatási csomagjainak kezelése folyamatosan új kihívásokat, de egyúttal új fejlődési lehetőségeket is jelentenek bérszámfejtő szakembereinknek, ráadásul a jogszabályok útvesztője rendszeresen „új elágazásokkal is bővül”.

Amellett, hogy szakmai előmenetelük során egyre bonyolultabb folyamatokkal is találkozhatnak és egyre nagyobb a felelősségük, bizonyos esetekben izgalmas, egészen speciális kérdéseket is meg kell válaszolniuk. Ilyenek lehetnek például a hazánkban zajló filmes produkciók forgatásaihoz kapcsolódó speciális bérügyviteli folyamatok, amelyek valamelyest a kulisszák mögé is betekintést engednek, de egyéb más iparágból való példát is említhetnénk.

Fontos, hogy bérszámfejtőként a Process Solutions-nál lehetőség van gyors karrierépítésre, így akár pár év alatt középvezetői szintre is eljuthat, aki minket választ! A fejlődéshez természetesen minden eszközt, lehetőséget és képzést biztosítunk. A gyors fejlődés kiemelkedően hatékony lehetőségét adják az úgynevezett „on-the-job” tréningjeink, amikor is munka közben fejleszthetik tudásukat kollégáink, így szinte rögtön alkalmazhatják a gyakorlatban is a tanultakat.

 

Végezetül pedig a szakmai lehetőségek mérlegelésénél ne feledkezzünk meg egy korábban már említett tényezőről, az ellátások útvesztőjéről, de akár az adóhivatali, banki vagy önkormányzati ügyintézésekről sem! Hiszen nem mindenki van feltétlenül tisztában azzal, hogy pontosan milyen ellátások vagy támogatások léteznek, vagy hogy mire lehetnek jogosultak, és hogy milyen nyomtatványok benyújtására van szükség azok igényléséhez. Ehhez a képzett és tapasztalt bérszámfejtők nagyon nagy támogatást adhatnak, hiszen pontosan tudják, hogy hova, mikor és miként kell fordulni ezeknek az ügyeknek a kapcsán! Így akár saját környezetükben is számtalanszor húzhatják elő aduászként névjegykártyájukat, ha például kismama barátnőjüknek, idős rokonaiknak vagy vállalkozó ismerőseiknek társadalombiztosítási eljárások intézésével kapcsolatosan kérdésük merül fel.

Bizonyos, hogy széleskörűen hasznosítható tudás bírtokában lesz, aki a társadalombiztosítási és bérügyintéző szakmát választja!

 

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Bízunk benne, hogy az előbbi fő érvek segítenek, hogy mérlegelhesd, hogy miért is érdemes ma társadalombiztosítási és bérügyintéző szakmát választani!

Ha pedig meggyőztünk, hogy jó választás ebben az irányban építeni a karrieredet, nézd meg állásajánlatainkat ide kattintva, és légy a hazai 3. legnagyobb árbevételű bérszámfejtési csapat tagja! 

Dolgozhatsz akár a PS irodájában is HO-lehetőséggel, akár távmunkában is, az ország bármely pontjáról!    

 

És ha még többet szeretnél tudni a PS bérszámfejtő csapatának mindennapi munkájáról, kattints az alábbi linkek valamelyikére, és hallgasd meg podcastunkat, amelyben három fiatal és lelkes munkatársunk alaposan rácáfol arra a téves sztereotípiára, hogy „a bérszámfejtés az idősebb korosztály unalmas munkája”!

 

Youtube          ⇒Spotify           ⇒Soundcloud

 

Még egyszer…

Állásajánlataink közül itt válogathatsz:
career.ps-bpo.com/join-ps/

 

Várunk!