PS Payroll ösztöndíjprogram

A PS felnőttoktatási ösztöndíj-programmal segíti leendő bérszámfejtő munkatársai képzését

A Process Solutions üzleti sikereinek megalapozásában mindig is kulcsfontosságú szerepet töltött be, hogy – a tehetséges potenciális munkavállalók megtalálása mellett – nagy hangsúlyt fektettünk a csapatunk folyamatos szakmai fejlesztésére. E törekvésünk egyik elemeként – a bérszámfejtési üzletágunk növekedésének támogatására – hívtuk életre a „Payroll Ösztöndíj Programot”, melynek célja, hogy a belső szakmai továbbképzések mellett anyagilag is támogassuk munkatársaink felnőttképzésben való oktatását. Az alábbiakban e programunk fő elemeit mutatjuk be. Érdemes elolvasnod, ha bérszámfejtési szakmai képzettséget szeretnél szerezni, különösen, mert – tapasztalataink szerint – e terület a reneszánszát éli, és biztos, kiszámítható karrierlehetőséget ad.

PS felnőttoktatási ösztöndíj-program

2022-12-07

News

Hungary

PS Payroll Ösztöndíj Program, Felnőttoktatás, bérszámfejtő karrier, interjútippek

A program bemutatója: Kormos Adriána, a PS HR szakértője

 

A PS két fő tevékenysége a könyvelési (accounting) és bérszámfejtési (payroll) outsourcing szolgáltatások biztosítása, jellemzően multinacionális vállalatoknak, akik magas minőségi elvárásokat támasztanak velünk szemben. Így a PS HR-csapatának munkájában kiemelt jelentősége van a sikeres toborzásnak és a fejlesztési programoknak.

 

A bérszámfejtés területén – az egyetemek helyett vagy annak kiegészítéseként – egyre többen választják a felnőttképzési intézményeket, ahol rövidebb idő alatt, gyakorlati fókuszú, erős tudást tudnak szerezni azok, akik az egyre fejlődő payroll-területen képzelik el a jövőjüket.

Azért is érdemes e területre kiemelt figyelmet fordítanunk, mert egyrészt a Process Solutions bérszámfejtési üzletága dinamikusan növekszik, másrészt a Covid-évek hatására egyre többen preferálják a kiszámíthatóbb, hosszú távon is biztonságot adó szakmákat. A bérszámfejtés is ilyen, hiszen mindig is szükség volt rá, és lesz is! Sőt, egyre keresettebbek a jó bérszámfejtők, ami érthető, hiszen a piaci igényekhez igazodva maga a PS is 10%-os létszámbővítést tervez a Payroll Divíziójában a következő félév során!

 

Kinek jó lehetőség a PS Payroll Ösztöndíj Program?

A bérszámfejtési területen szerzett legfrissebb tapasztalataink azt mutatják, hogy – a jelentkező pályakezdők és gyakornokok mellett – az Y generációt képviselő pályamódosítók egyre nagyobb csoportot képviselnek. Az ösztöndíj-programmal őket szeretnénk megszólítani.

 

Miért érdemes a PS-nek befektetnie ebbe a támogatásba?

Azért, mert az Y generációs pályamódosítókkal rendkívül jó tapasztalataink vannak! Bár a pályamódosítás mindig fokozott bizonytalanságérzettel jár – és ez sokszor érződik a velük folytatott interjúkon is –, azonban már a betanulás időszakában is nagyon elkötelezetten állnak a munkához.

 

Hol használható fel az ösztöndíj?

A Payroll Ösztöndíj Program kapcsán jelenleg 7 fővárosi felnőttképzési központtal van együttműködésünk. Bízunk benne, hogy az ösztöndíj jelentős segítséget ad, hiszen a támogatott képzések tandíjának felét biztosíthatja a PS a kiválasztási folyamatot sikeresen teljesítő hallgatóknak.

 

Hogyan történik a támogatásra kiválasztás?

Az ösztöndíj-programba való bekerüléshez egy interjúbeszélgetés keretében a jelentkezők motivációját és a szakma iránti elhivatottságát mérjük fel.

 

Milyen lehetőségekkel segítjük még munkatársaink fejlődését?

Ki kell emelni, hogy nem csupán anyagilag támogatjuk az intézményes tanulást, hanem gyakornoki szinten rugalmas munkaidőt is kínálunk, így könnyen összeegyeztethető, egyensúlyba hozható a tanulás a munkavégzéssel.

A Process Solutions – az átfogó szakmai képzésen túl – kiemelt hangsúlyt fektet a készségfejlesztő, másképpen mondva az ún. „soft skill”-eket támogató tréningmodulok összeállítására és elérhetőségének biztosítására is! Munkatársaink akár közel 60 tréninget is elvégezhetnek, mire szenior vagy menedzser munkatárssá válnak. A folyamatos fejlesztési programjaink így abban is nagy segítséget nyújtanak, hogy a közép- vagy felsővezető pozíciókba előre lépő kollégáink – a magas szintű szakmai tudás és tapasztalat megszerzése mellett – az egyéni kompetenciáikat tekintve is a lehető legfelkészültebben, magabiztos vezetőként kerüljenek csapatuk élére.

 

Ezek voltak a PS Payroll Ösztöndíj Program legfontosabb jellemzői!

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és szívesen tanulnád meg a bérszámfejtési szakma csínját-bínját, böngészd a honlapunkat, hogy megismerd, milyen karrierlehetőséget biztosít a PS!

Nézd meg a payroll álláshirdetéseinket itt!

 

Jelentkezz a Process Solutions-hoz, a hazai 3. legnagyobb bérszámfejtési szolgáltatóhoz, és használd ki egyedi fejlesztési programjainkat karriered építéséhez!