digitalis-transzformáció blogsorozat

Digitális forradalom: A PS érintésmentes könyvelési és digitális transzformációs szolgáltatásokat indít

“A PS menedzsmentje hangsúlyozza, hogy a digitális kor kihívásainak felismerése és a digitális átalakulás forradalmi megoldásainak felkínálása központi szerepet játszanak modern jövőképünkben. Átfogó új szolgáltatáscsomagunk magában foglalja a digitális stratégia tervezését, a technológia kiválasztását és integrálását, a folyamatok optimalizálását, a megfelelőségi tanácsadást, a változáskezelést és az adatelemzést – mindezt a hatékonyság növelésére és a folyamatos innováció ösztönzésére terveztük.” – Interjú Sólyom Attilával, Digital Transformation divízió igazgatójával a PS digitális transzformációs szolgáltatásainak elindításáról.

2024-03-19

News

Czech Republic

digitális transzformáció, digitalizáció, digitális transzformáció tanácsadói szolgáltatás, digitális stratégia tervezése, folyamatoptimalizáció, automatizálás, előírás-megfelelőség, változáskezelés, változásmenedszment, digitalizációs képzés

Bemutatkoznál olvasóink számára, mint a Process Solutions digitális transzformációs igazgatója?

Alapvetően üzleti háttérrel rendelkezem, és fokozatosan kezdtem el foglalkozni a digitalizációval. Megéreztem, hogy a digitális megoldások milyen rendkívül hatékonyak – kezdve a mindennapi feladatok automatizálásától egészen az átfogó stratégiák megtervezéséig. Már több mint 5 éve dolgozom Process Solutions-nél folyamatfejlesztésen és projektmenedzsmenten. A legfőbb hajtóerőm a fejlődés, illetve hogy segítsek az embereknek és a cégeknek abban, hogy a lehető legjobbat, legtöbbet hozzák ki magukból. A kollégáim azt mondják, hogy képes vagyok elmagyarázni összetett technológiai fogalmakat könnyen követhető és érthető módon…– azt hiszem ezt most meglátjuk!

 

Sólyom Attila, Digital Transformation Director, Pocess Solutions

Nem titok, hogy ez az interjú a Process Solutions szolgáltatási portfóliójának bővítésével kapcsolatos jelentős bejelentés kapcsán készült…

A gyors technológiai fejlődés korában élünk, és a vállalatunk örömmel jelenti be ’Digital Transformation’  divíziónk megalapítását. A számviteli és bérszámfejtési outsourcing-szolgáltatások terén szerzett 25 éves tapasztalatunkra és hazai piacvezető státuszunkra (*) építve ki kell használnunk a digitális korszak lehetőségeit, hogy képessé tegyük mind saját magunkat, mind ügyfeleinket is arra, hogy könnyedén navigáljunk a digitális evolúció rendkívül komplex világában.

 

A PS vezetősége hangsúlyozza, hogy a digitális kor kihívásainak való megfelelés és a digitális transzformációs forradalmi megoldások biztosítása kiemelt szerepet játszik az üzleti jövőképünkben.

Átfogó fejlesztési és tanácsadási szolgáltatáscsomagunk magában foglalja a digitális stratégia tervezését, a technológiai megoldások kiválasztását és integrálását, a folyamatok optimalizálását, az előírás-megfelelőségi tanácsadást, a változásmenedzsmentet és az adatelemzést – mindezeket a hatékonyság növelésére és a folyamatos innováció ösztönzésére terveztük meg.

 

A divíziónk célja, hogy az operációt úgy alakítsa át, hogy gyorsabbá és versenyképesebbé tegye azt a digitális világban, ezáltal biztosítva jövőbeli sikereinket, természetesen az ügyfeleinkkel együtt.

Ez a kezdeményezés nemcsak a fenntartható növekedés és az innováció iránti elkötelezettségünket jelzi, hanem azt is tükrözi, hogy szeretnénk ezt az értékes tudást ügyfeleink számára is átadni, így biztosítva, hogy ők is felkészültebbé válhassanak a digitális környezetben való boldogulásra.

 

Miért fontos a PS, a számviteli, könyvelési és bérszámfejtési outsourcing-szolgáltatások piacának egyik hazai vezető vállalata számára, hogy külön digitális transzformációs csapatot hozzon létre?

A digitális átalakulással foglalkozó divízió létrehozása kulcsfontosságú a gyorsan fejlődő technológiai környezet és a digitális megoldások iránti növekvő igény miatt. Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy innovatív technológiákat alkalmazzunk szolgáltatásaink hatékonyságának, pontosságának és biztonságának növelése érdekében. Emellett a munkánk úgy pozícionálja a Process Solutionst, hogy képes jobban megfelelni az ügyfeleink digitális hozzáférhetőséggel és rálátással kapcsolatos elvárásainak, ezzel biztosítva, hogy együtt versenyképesek és relevánsak maradjunk a gyorsan változó üzleti környezetben.

 

A belső fejlesztéseken túl kinek ajánlja a szolgáltatásait a digitális transzformációs csapat?

Szolgáltatásainkat különböző ágazatok vállalatai számára kínáljuk. Ezek előnyösek a cégek számára a digitális átalakulás bármely szakaszában, függetlenül attól, hogy még csak most kezdik felfedezni a digitális lehetőségeket, vagy meglévő kezdeményezéseiket szeretnék továbbfejleszteni. A szolgáltatásokat úgy alakítottuk ki, hogy alkalmazkodjanak az egyes szervezetek egyedi igényeihez, biztosítva, hogy a kis- és középvállalatoktól a nagyvállalatokig minden méretű szervezet a lehető leghatékonyabban használhassa ki a digitális technológiákat stratégiai céljai elérése érdekében.

Mondok egy példát: rendkívül büszke vagyok a csapatunkra a PS APPS elindításáért, amely a legújabb fejlesztésünk. A név egy rövidítés, amely a „Process Solutions Accounts Payable Processing Solutions” kifejezésből származik. Ez egy vadonatúj, modern megközelítése a hagyományos szállítói számlafeldolgozásnak: 100%-ban pontos, érintésmentes számviteli megoldást biztosít azáltal, hogy merészen egyedi megközelítést alkalmaz az piacon elterjedtekkel szemben!

 

Ez izgalmasan hangzik! Kifejtenéd részletesebben?

A PS APPS egy potenciálisan érintésmentes számlafeldolgozási megoldás, amely előre meghatározott és előre egyeztetett információkon alapul. A beszerzési rendelések (purchase order, PO) bevezetésével ellentétben, amelyek csupán a számviteli tevékenységeket szervezik át a teljes folyamat elejére, a PS által kínált megközelítés egy valóban automatizált feldolgozó rendszer, amely nem támaszkodik az előre létrehozott megrendelésekre. A megoldás már bizonyította hatékonyságát egy 1 éves prototípus-tesztelési fázisban, és nap mint nap látjuk, hogy gyorsan növekszik az ügyfelek igénye iránta. Ezzel a megoldással valóban egyedülálló számviteli élményt tudunk nyújtani ügyfeleinknek – olyan előnyöket nyújtva, mint a jelentősen nagyobb precizitás és a hatékonyság.

 

Tegyük fel, hogy egy potenciális ügyfél képviselője vagyok! Kérlek, adj rövid betekintést a digitális transzformációs és projektmenedzsment alapelveitekbe, amelyek révén a lehető leghatékonyabban, legeredményesebben és fájdalommentesen támogatnátok a cégem digitális átalakulását.

A digitális transzformáció útja nagyon hasonlít egy nagyon összetett és folyamatosan változó tájon való navigáláshoz. Elengedhetetlen, hogy világos térképpel és megfelelő eszközökkel rendelkezzünk az előttünk álló úthoz, hogy javíthassuk céged működését, és kihasználhassuk digitalizációban rejlő teljes potenciált.

Kezdhetjük az alapvető értékeink, feltételezéseink és jövőképeink összehangolásával a digitális transzformációs stratégiád megfogalmazását és az egyedi üzleti céljaidhoz igazított stratégiai ütemterv meghatározását.

 

Ha a stratégia már világos, akkor a megkívánt technológia kiválasztására és integrálására összpontosíthatunk. Ekkor keressük ki a legjobb eszközöket a munkához, biztosítva, hogy ne csak illeszkedjenek a jelenlegi rendszerkörnyezethez, hanem a digitális átalakulás hajtóerői legyenek. Ez egyaránt működik a komplex projekt portfólió esetén, valamint olyan korlátozott terjedelemnél is, mint például egy adott rendszer kiválasztása egy adott folyamathoz.

 

A folyamatoptimalizálás és automatizálás az, ahol az igazi operációs “varázslat” történik. Egyszerűsítjük a céged folyamatait, kiküszöböljük a hatékonysági problémákat, és automatizáljuk ott, ahol az számít; jelentősen növelve termelékenységét és csökkentve a költségeket. Gondosan mérlegeljük, hogy mi felel meg legjobban az egyedi igényeidnek – a hagyományos technológiáktól, például az Excel-automatizálástól kezdve a robotikus folyamatautomatizáláson (RPA) át egészen az innovatív mesterséges intelligenciával támogatott megoldásokig.

 

De a technológia önmagában nem adhat teljes képet. Ezért fordítunk kiemelt figyelmet az előírás-megfelelőségi és szabályozási szempontokra. Ez a szolgáltatás arról szól, hogy digitális átalakulási erőfeszítéseink ne csak innovatívak, hanem felelősségteljesek és fenntarthatóak is legyenek, és a szabályozások és szabványok „jó oldalán” tartsák a cégedet.

 

Természetesen a folyamatok és rendszerek átalakítása nem elegendő, mivel a szervezet szívét az munkatársak adják. Ezért annyira fontos a változásmenedzsment és a képzés. Tapasztalatainkra támaszkodva segítünk csapatodnak eligazodni a digitális változások között, biztosítva, hogy ne csak készen álljanak, hanem motiváltak legyenek az új munkamódszerek alkalmazására.

 

Végül fontos, hogy kihasználjuk az adatelemzés és üzleti intelligencia erejét is. Az adatokat arra használjuk, hogy minél mélyebb betekintést nyerjünk az üzleti folyamatokba, így elősegíthessük a döntéshozatalt, és folyamatosan finomítsuk stratégiáját. Ez biztosítja, hogy a digitális átalakulás útja ne egyszeri projekt legyen, hanem a fejlesztés, az innováció és a növekedés folyamatos ciklusa.

 

Digitális transzformációs szolgáltatásaink együttesen alkotják a digitális átalakulás átfogó és korszerű megközelítését, amelynek célja, hogy vállalatod ne csak „túléljen”, hanem folyamatosan fejlődjön is a digitális korban. Ehhez átgondolt, stratégiai lépéseket kell tennünk, amelyek egymásra épülnek, biztosítva, hogy a végeredmény egy valóban digitalizált, költséghatékony működés legyen, amely megkülönbözteti és kiemeli a cégedet a piacon.

 

A cikk anyaga 2024. március 8-án jelent meg a Budapest Business Journal-ben (March 8 –21, 2024, 18. oldal) angol nyelvű változatban, amelynek szövege a PS Group weboldalán itt érhető el.

 

(*) forrás: Budapest Business Journal, March 8 – March 21, 2024, page 19-22