Karácsobnyi

Idén 10. éve támogatjuk a Cipősdoboz adománygyűjtő kezdeményezést

Magyarország legsikeresebb adománygyűjtő kezdeményezései közé tartozik a Baptista Szeretetszolgálat „Cipősdoboz Akcióinak” sora. 2021 decemberében – a járvány okozta nehézségek ellenére – nagyon sok ember mozdult meg, hogy segítsen, így végül a 50 930 ajándékkal lephették meg a rászoruló gyermekeket. A Process Solutions csapata is örömmel segít abban, hogy minél több hátrányos helyzetű kisgyermek kaphasson karácsonyi meglepetéscsomagot. Idén lesz 10. éve, hogy aktívan rész veszünk a kezdeményezésben.

2022-02-08

News

Hungary

Cipősdoboz akció, adománygyűjtés, Jótékonyság

Sáhó Dánielt, a PS partnerét kértük fel arra, hogy adjon visszatekintést és értékelést az elmúlt 9 évről, mivel ő a Process Solutions-nél az Cipősdoboz Akciók koordinátora.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a Baptista Szeretetszolgálat „Cipősdoboz akciójával”?

2013 novemberében érkezett a HR csapatunktól egy e-mail, hogy fogjunk össze és segítsünk… Ekkor olvastam első alkalommal a Karácsonyi Cipősdoboz Akcióról. Nem lehetett kérdés, hogy csatlakozom a kezdeményezéshez, amiben a rászoruló gyerekeknek szerezhetünk örömet. Minden évben készítettünk csomagokat a csapatom tagjaival együtt és önállóan is, és örömmel olvastam a céges szintű visszajelzésekben, hogy az első évek minden Karácsonyára 30-40 csomagot készítettek a munkatársaink.

Az összegyűjtött csomagok gyűjtőpontra juttatásában is segítettem pár alkalommal, így még közelebb kerülhettem a kezdeményezéshez. Azonban az igazi nagy lépés, hogy még aktívabban támogathassam az adománygyűjtést, 2017-ben következett. Akkor a Process Solutions a Kicsipakk kezdeményezhez is csatlakozott, így a Cipősdoboz akciók koordinálásához új felelőst keresett a cég, amit örömmel elvállaltam.

Mivel is jár ez a szervezői feladat?

Leginkább az előkészítő kommunikáció irányítása és a gyűjtés koordinálása a fő tennivalóm, majd összegyűlt dobozok eljuttatása a szervezőkhöz, akik a gyerekek közötti elosztást végzik.

Mit érzel az elmúlt évek legnagyobb eredményének?

Azt, hogy egyre több munkatárs érzi fontosnak az adománygyűjtéseket! Hogy a PS csapata elkötelezett a kezdeményezés mellett, az is mutatja, hogy 2018-ban a dobozok összekészítését több menedzser-csapatunk is csapatépítő programok közé emelte, ami jelzi akció fontosságát és népszerűségét. A sok adomány már örömteli „logisztikai” kihívást is jelentett, mert a 2018 végén összegyűlt 99 doboz elszállítása során nagyon vigyáznunk kellett, hogy a szépen csomagolt ajándékok nehogy megsérüljenek. Természetesen, ennek megoldásában is szívesen vettem részt.

Az egy híján 100 ajándékdoboz tényleg jelentős eredmény! Mire emlékszel még vissza örömmel az alatt a 6 év alatt, amióta a gyűjtéseket koordinálod a PS-ben?

2019-ben érte el a kezdeményezés a csúcsát, amikor két forrásból is komoly támogatást kaptunk. Külső támogatótól kaptunk 50 pár cipőt és üres dobozokat. Ezeket a PS Társadalmi Felelősségvállalás Napja keretében a munkatársakkal közösen csomagoltük be, együtt az egyéni adományokkal és a PS által vásárolt ajándékokkal. Az eredmény közel 130 doboz volt, az adományként kapott 50 pár cipő felett!

Mennyire befolyásolja a Covid-járvány a szervezést vagy az akció eredményességét?

Mi a Covid mellett is folytattuk, de a járvány sajnos befolyásolja a lehetőségeket. A PS-ben a munkatársak egészségének védelmét kiemelten kezeljük, így a munkarendet is átalakítottuk, az irodában is eleve kevesebb személyes jelenlétet vártunk. Ezt szem előtt tartva nem is szerveztünk, szervezhettünk közös, személyesen csomagolást, ami a tapasztalat szerint mindig növelte az adományázási kedvet.  Így nem volt meglepő, hogy kevesebb adomány gyűlt össze. de így is több, mint félszáz doboznyi adományt ajánlottunk fel. Vélhetően a munkatársak összes adománya ennél több, hiszen már mód van otthonról is megoldható módon, online felületen felajánlást tenni.

Mik a tervek a jövőre nézve?

2022-ben jön a 10., jubileumi akció a PS-ben… Látva az eddigi alkalmak sikerességét és a dobozolók jókedvét és pozitív visszajelzéseit, a jövőben sem kérdés, hogy támogatjuk a kezdeményezést. Arra bíztatok mindenkit, hogy csatlakozzon és szerezzen örömet a rászoruló gyerekeknek. Kis jósággal is hatalmas örömet tudunk adni nekik! Köszönet ezért előre is!

 

Köszönjük a PS csapat nevében a szervező munkádat! 😊

 

http://ciposdoboz.hu/