A "loan staff", azaz a kihelyezett munkaerő-szolgáltatás egyre népszerűbb

Az üzleti világ dinamikusan változik, és a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell a kihívásokhoz, és ez különösen igaz a pénzügyi és könyvelési területre. Ebben a folyamatosan változó üzleti és technológiai környezetben egyre inkább felértékelődik az erőforrások rugalmas rendelkezésre állása és hatékony kihasználása. Itt kerül képbe a számviteli loan staff, azaz a kihelyezett munkaerő-szolgáltatás, mint az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme.

2023-11-30

News

Hungary

kihelyezett munkaerő-szolgáltatás, loan staff, számvitel, könyvelés, bérszámfejtés, szolgáltatási előnyök, előnyök a szakembereknek

A loan staff munkaerő alkalmazása már Magyarországon is egyre népszerűbb. A sikerének alapja, hogy a kihelyezett szakemberek magasan képzettek, akár speciális szakértői tudással is rendelkeznek, és olyan feladatokat látnak el, amelyekre a megrendelő saját maga nem rendelkezik megfelelő tudású vagy létszámú szakemberrel. Ráadásul a kihelyező szolgáltató vállalja a munkavállalók kiválasztását, felvételét, bérszámfejtését és képzését is, így a megrendelőnek ezzel sem kell foglalkoznia.

 

De mi is ez az üzleti szolgáltatás?

A számviteli loan staff egy olyan innovatív megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy ideiglenesen és rövid időn belül magas szintű számviteli szakértői erőforráshoz jussanak. A területen jártas külső szakemberek átmeneti időre átveszik a könyvelés, a számviteli riportok és jelentések készítésének feladatát, az adóbevallások előkészítését és ellenőrzését, valamint általános számviteli tanácsadást is nyújtanak, de akár a bérszámfejtési folyamatok elvégzését is megoldják.

 

Ez a szolgáltatás számos előnnyel jár a cégek számára, hiszen rugalmas és időtakarékos megoldást kínál akkor, amikor a vállalkozásnak a leginkább szüksége van rá. Ezen felül a loan staff szolgáltatás nemcsak a számviteli vagy bérszámfejtési feladatok hatékonyabb ellátását segíti, hanem még költségmegtakarítást is eredményezhet a cégeknek. A kihelyezett professzionális munkaerő alkalmazása további számos előnnyel járhat a megrendelő számára, de fontos, hogy megfelelő szolgáltatót válasszon.

 

Mikor érdemes igénybe venni a loan staff szolgáltatást?

 • Időszakos magas terhelés: Számviteli terhek szezonális vagy átmeneti növekedésekor a loan staff segíti a vállalkozást az üzletfolytonosság megőrzésében.
 • Hiányzó szakértelem pótlása: Ha a vállalkozás belső csapatában nincs meg az éppen elvárt számviteli szakértelem, a loan staff biztosítja a szükséges tudást, amely révén az ideiglenes nehézségek elháríthatók.
 • Különleges projektek sikeres lebonyolítása: Az egyedi számviteli projektek, mint cégfelvásárlások vagy beruházások, kiválóan kezelhetők a szakértői loan staff szolgáltatással.
 • Fluktuáció vagy tartós szabadságok okozta kapacitáscsökkenés gyors, igény szerinti pótlása: A fluktuáció okozta nehézségek minden vállalkozás számára ismertek, azonban figyelembe kell venni azokat átmeneti erőforrás-hiányokat is, amelyek egy tartós betegség, esetleg szülési szabadság okán több hónapra vagy évekre is felmerülhetnek. Ezekben az időszakokban különösen hasznos a loan staff keretében elérhető munkaerő alkalmazása.

 

Mik a fő hasznai a számviteli loan staff szolgáltatásnak?

 • Rugalmasság: E szolgáltatás rendkívül jól illeszthető az elvárásokhoz, mivel pontosan akkor és olyan mértékben vehetik igénybe a cégek, amikor és amilyen mértékben szükség van rá.
 • Szakértői tudás elérése: A kihelyezett szakemberek magas szintű számviteli tudással és az elvárt szintű tapasztalattal rendelkeznek.
 • Időmegtakarítás: A loan staff segítségével a vállalkozások értékes időt takaríthatnak meg, amit a legfontosabb üzleti tevékenységeikre fordíthatnak.

 

A loan staff szolgáltatás több területen biztosíthat költségmegtakarításokat a vállalkozások számára. Például a cégek a toborzási folyamat olyan költségeit, mint a hirdetési és közvetítési díj teljesen elkerülik, ráadásul a szolgáltatóválasztás időben jelentősen rövidebb, mint a toborzási folyamat. Ezenfelül a kihelyezett munkaerő már rendelkezik a szükséges szakértelemmel, így csak minimális betanítást igényel, ami jelentős időnyereség és költségcsökkentés ahhoz képest, amelyet a saját munkaerő képzése jelentene, és ez még rugalmasabbá és gyorsabbá teszi az alkalmazottak pótlását.

További könnyebbség az ügyfeleknek, hogy a kihelyezett munkatársakkal kapcsolatos munkaügyi, adminisztrációs és – hosszú távú – karrierfejlesztési feladatok is a szolgáltatónál maradnak.

 

A “loan staff”  több előnyt kínál a kihelyezett szakemberek számára is!

Ezek közül kiemelkednek az alábbi, esetenként egymást átfedő lehetőségek:

 • Gyorsabb szakmai fejlődés: A kihelyezett szakemberek számára lehetőséget biztosít különböző munkakörnyezetekben és projekteken való részvételre, így szélesítve szakmai ismereteiket és tapasztalataikat.
 • Változatos iparági munkatapasztalat: A kihelyezett szakemberek különféle iparágakban és projekteken dolgozhatnak, ezáltal szélesíthetik látókörüket és jobban alkalmazkodnak a folyamatosan változó piaci igényekhez.
 • Ügyfelenként újabb szakmai kihívások: A különböző munkahelyeken való új feladatok új kihívásokat jelentenek, így például az adaptációs és problémamegoldási készség fejlesztésére is lehetőséget ad a loan staff, ami elősegíti a szakmai fejlődést.
 • Rugalmasabb munkavégzés: Az ügyfeleknél végzett munka magában foglalja a rugalmasabb munkaidőt és helyszínt, ami segíthet a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában.

 

A számviteli loan staff tehát nem csupán egy új üzleti szolgáltatási trend, hanem egy rugalmas és költséghatékony megoldás a vállalkozások üzleti kihívásaira úgy, hogy mindenkori elvárt szakértelem elérhetőségének biztosításával a vállalkozások versenyképessége nő, azaz a loan staff szolgáltatás a versenykörnyezet kihívásaihoz való alkalmazkodás alapelemét jelentheti.

Ráadásul a kölcsönzött szakemberek számára is előnyös, ezért is egyre népszerűbb üzleti szolgáltatási megoldás, különösen a számviteli és bérszámfejtési területen.

 

* * *

 

Természetesen, a Process Solutions – a számviteli szolgáltató cégek magyarországi piacvezetőjeként * – ajánl loan staff szolgáltatást jelenlegi és leendő Ügyfeleinek, valamint e szolgáltatások ellátásához várja csapatába a a kihívásokat kereső szakembereket.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, és Ön cégvezetőként érdeklődik e loan staff szolgáltatás után, akkor keressen minket ide kattintva a PS Group regionális weboldalán található elérhetőségek valamelyikén, valamint ismerje meg cégünket és számviteli, bérszámfejtési outsourcing szolgáltatásainkat ugyanott.

  * * *

Ha állást keres/keresel, akkor ezen a weboldalon érdemes böngészni, hogy miért érdemes a PS-nél karriert építeni, és hogy milyen aktuális álláslehetőségek elérhetőek.

 

(*  BBJ 2023. novemberi Book of List 2023-2024 kiadványa alapján a PS a könyvelőirodák között piacvezető, míg a bérszámfejtési szolgáltatók között a 3. legnagyobb.)