Sáhó Dániel Partner a PS Hot Take Away podcastben

Sáhó Dániel, a PS partnere a Hot Take Away Podcastben

Ez itt a PS Hot Take Away, ahol nemcsak csípős érzéssel a szájban beszélgetünk, hanem egy kis PS életérzést is átadunk, miközben megismerkedhetsz egy újabb PS csapattaggal. Sorozatunk e részének vendége Sáhó Dániel, a PS partnere.

2023-11-20

News

Hungary

PS Hot Take Away podcast, Sáhó Dániel, PS partner, Process Solutions Hungary

Nézd meg podcastünket az előző képre vagy ide kattintva….

…vagy olvasd el a podcast sok jó gondolatát idéző ajánlóját alább… 

 

Daninak a PS az első munkahelye, ahol sikerrel járta be a teljes karrier-utat, hiszen friss diplomás asszisztensi pozícióból indulva érte el az elmúlt 18 év alatt PS csúcsmenedzsmentjébe tartozó partneri beosztást.
Így podcastünk mai részében számos személyes és szakmai élményről, eseményről, kihívásról van lehetőségünk beszélgetni, hiszen ilyenekben gazdag Dani nálunk töltött csaknem két évtizedes pályafutása.

 

Többek között, a kezdetektől indulva elmeséli, hogy miként jutott el a PS interjúig jóbaráti ajánlás révén, sztorizik a munkával kapcsolatos külföldi – például brazíliai, svájci vagy ausztriai – utazásokról, az ezek során felmerült kalandokról, vagy a PS-nél mindig is nagyon intenzív közösségi élményt adó céges bulikkal kapcsolatos emlékeiről. Szóba kerül olyan – még a Csapatunk számára is kevéssé ismert – történet, amely szerint a PS-nél az sem lehetetlen, hogy akár egy pályája elején járó asszisztens is kipróbálhassa a cég egyik tulajdonos partnerének erejét, szkander-versenyre való kihívással, és persze, ebben az az „ igazi chilis érzés”, hogy ez nem egy sportnapon, hanem egyenesen a karácsonyi partin történhetett, és végül Andrewnak több munkatárssal is meg kellett küzdenie. (Élőadáson kívüli értesülés: Dani becsületesen küzdött, és picivel alulmaradt…)

Azért a szkanderpróbánál több kihívást is leküzdött Dani, amelyekről a podcast további részében mesél. Így szóba kerül, hogy miként kezdett túrázni, ismét baráti ajánlásra, majd hogyan vett részt a cégünk „túraszakosztálya”, a PS Hiking & Biking elindításában és azután számos túra szervezésében.  (Apropó… régen voltunk túrázni, ideje lesz egy újabb eseményt szerveznünk! )

 

Arra is van idő, hogy ajánlásokat tegyen, miként érdemes elkezdeni a túrázást, ha valaki csak most indulna a természetbe először.

 

Már csak azért is érdemes meghallgatni a podcastet, hogy halld, miként ajánlja Dani a Kéktúra teljesítését. A természetjárás szeretetét mutatja a következő, a Kéktúra-ajánlásból kiragadott részlet:

„…Itt ismertem meg Hollókőt, hallottam már róla, tudtam a húsvéti mulatságokról, hogy mekkora hagyományőrzés. De az, amikor elmész Hollókőre, és mondjuk egy üres faluval találkozol, és tényleg át tudod érezni azt, hogy mekkora hagyományőrzés és milyen jó az életérzés, ami ott van,… a helyi pékségben eszel, ott a helyiektől vásárolsz bármilyen helyben készült ételt, az egy nagyon jó élmény. Nekem egy nagy varázslat volt a Fűzéri vár, amit mindenkinek ajánlok, egy kicsit messze van ugye Budapesttől, meg nehezebb oda eljutni, de azt gondolom, hogy egy csoda, az a hely. Igazából én azt tudom mondani, hogy mindenki másba fog beleszeretni a Kéktúrán. Hogyha elindul, mindenkinek más lesz az, ami meg fog jönni érzésként, és ez nap mint nap, meg percről-percre is más tud lenni…”

 

Dani életében jelentős szerepet tölt be a futás, így mesél arról is, hogy miként kezdett futóedzésekbe a túrázáshoz szükséges erőnlét megszerzéséhez, és végül hogy ért el oda, hogy már túl van a második sikeres maratonfutásán. Itt is gratulálunk neki a nem kis teljesítményért!

De nem csak egyéni hobbi lett a futás, mert az PS Ultramaraton csapatának lelkes tagja és szervezője is, így a 212 km-es távot sikeresen teljesítő csapat tagja volt az idén, ráadásul az éjjel teljesítette a szakaszát, ami azért extra kitartást igényel.

 

De itt váltsunk fókuszt, hiszen végül is a PS nem sport- és szabadidős tevékenységet szervező társulás, hanem Magyarország piacvezető számviteli és bérszámfejtő cége.

Így a podcastben több üzleti és vezetői kérdés is felmerült. Ennélfogva – többek között az egyik legfontosabb is – a vezetői hitvallásra való rákérdezés, hiszen az meghatározó az egyéni, a csapat és a PS mint cég sikerében is. És itt érdemes Dani szavait újra idézni:

„…Én mindig abban hittem csapatvezetőként, hogy sokszínűnek kell lenni, és ebből a szempontból, kicsit olyan, mintha egy hangszeren játszanál, különböző emberekhez különböző módon kell megtalálni az utat, a kapcsolódást. És ha megvan a kapcsolódás, érted az embert, akkor tudod motiválni. Vezetőként szerintem ez a legnagyobb kihívás. Mindenkinek van egy alap vezetői stílusa, ami neki a legjobban fekszik, ami a legkevesebb energia befektetéssel működik, és azt gondolom, hogy abban a legjobb is. De ha csak ezzel az egyfajta vezetői stílussal akarja valaki a csapatát vezetni, az nem lesz jó, és nem lesz eredményes, hosszú távon biztosan nem. Úgyhogy a vezetői stílusnak a munkatársakhoz, csapattagokhoz igazítása az, amiben én hiszek. És miért hiszek ebben? Mert egyébként meg a csapatban hiszek. A PS-nél, mint ’People Development Company’-nál, az ember a legfőbb „erőforrásunk”, a legfőbb erősségünk – inkább így mondom –, muszáj, hogy rengeteget foglalkozzunk velük, és hogy motiváltak legyenek, és ahhoz olyan vezetők kellenek, akik megtalálják a munkatársakhoz a kapcsolódási lehetőséget…”

 

Szóba kerül a PS egyik legsikeresebb szolgáltatása, a „loan staff” is. Dani néhány fogalmat is a helyére tesz a beszélgetés közben, így a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő rendelkezésre bocsátása lényege és sajátságai is említésre kerülnek.  Érdemes meghallgatnia a podcastet annak, aki minél több – esetleg a megszokottól nagyon eltérő – szakmai tapasztalatot akar szerezni, azért, mert erre jó lehetőség a „loan staff”, azaz az ügyfél “részeként” vagy az ügyfélnél történő munkavégzés. Mert bár esetleg hónapokra vagy még hosszabb időre „kikerül” a PS csapatbeli megszokott mindennapjaiból, így hiányoznak majd a csapathoz tartozás mindennapi élményei és kötődései, de számos új kihívásnak való megfeleléssel úgy lehet új tudást és tapasztalatot szereznie, hogy ehhez nem kell munkahelyet váltania.

 

Vezetők számára pedig később azért hasznos a „loan staff” projekttapasztalat vagy az ügyfélnél történő munkavégzés, mert „… sokkal könnyebb vezetőként értelmezni azt, hogyha valaki ügyfélnél dolgozik, és megérteni azt, hogy ő mikkel küzd és milyen lehetőségei vannak, mint hogyha soha nem dolgoztam volna ügyfélnél”.

De inkább nézd meg a podcastet, hiszen lesz még szó családról és gyermekekről, a magánélet fontosságáról, a jótékonysági akciókban való aktív részvételről, a fiatalkori élményekkel megerősített futballszeretetről, a hatalmas médianyilvánosságot kapó jövő évi Azahriah-koncertsorozat első eseményére szóló jegyek „kitartást igénylő” megszerzéséről, és – összességében – még sok személyes és szakmai kihívásról, motivációról, élményről, sztoriról és sikerről…

 

A podcastünket ide kattintva nézheted meg…  Megéri! 🙂

 

*. *  *

 

Ha  szeretnél többet tudni a PS Csapatról, akkor nézelődj a hollapunkon!

Közösségi életünkről ide kattintva találsz cikkeket,

és

ide klikkelve a szakmai életünkről és változó világunkról szóló publikációinkat érheted el.

 

Ha éppen állást keresel, és egy jó csapatban, a piacvezetőnél szeretnél dolgozni és biztos karriert építeni, akkor érdemes a nyitott állásajánlatainkat ide kattintva átnézned! 🙂

Csatlakozz a PS-hez! 🙂