Munkánk

Számviteli és bérszámfejtési csapatunk magasan képzett, – a legjobb egyetemeken végzett – szakemberekből áll. Komplex képzési programjaink és a munkahelyi tréningjeink folyamatos szakmai fejlődést és előrelépést biztosítanak minden csapattagunk számára.

A "loan staff", azaz a kihelyezett munkaerő-szolgáltatás egyre népszerűbb

2023-11-30

Az üzleti világ dinamikusan változik, és a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell a kihívásokhoz, és ez különösen igaz a pénzügyi és könyvelési területre. Ebben a folyamatosan változó üzleti és technológiai környezetben egyre inkább felértékelődik az erőforrások rugalmas rendelkezésre állása és hatékony kihasználása. Itt kerül képbe a számviteli loan staff, azaz a kihelyezett munkaerő-szolgáltatás, mint az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme.

A mesterséges intelligencia (AI) felhasználásának szabályozása a Process Solutions-nál

2023-11-01

Széleskörű belső együttműködés és egyeztetés eredményeként a közelmúltban a Process Solutions  Artificial Intelligence (AI) használati elveket tett közzé munkatársai körében – ebben az elmúlt időszakban hirtelen kiemelkedő hangsúlyt kapott AI technológiák felhasználásával kapcsolatos személyes szakmai felelősségre, valamint az AI megoldások lehetőségeire és kockázataira hívjuk fel a figyelmet a cikkünkben is szereplő szempontok szerint.

Magyarországi, csehországi és szlovákiai bérváltozási trendek – PS regionális felmérés

2023-09-21

Az elmúlt év során tapasztalható infláció nemcsak az árazásra gyakorolt komoly hatást, hanem az alapbérekben is számottevő változásokat figyelhetünk meg. Ötven magyar ügyfelünk adatait vizsgáltuk, amelyeknél az átlagos alapbér-növekedés 17,02% volt.  A régiós irodáink a vizsgált szlovák és a cseh cégeknél 10,98%, illetve 7,54% átlagos bérváltozást figyeltek meg.

A digitális transzformáció humánoldali kihívásai – az emberi magatartást formáló tényezők

2023-09-12

Digi-blog 4. rész  –  A digitális transzformációval foglalkozó blogsorozatunk jelen posztjában a digitalizációval együtt járó folyamatos változáskezelés „humánoldali” kihívásait és azok megoldási lehetőségeit bemutató tematikus sorozatunkat indítjuk el. Röviden áttekintjük az eredményes változáskezelésben szerepet játszó humán célcsoportok sajátos jellegzetességeit.

Digitális transzformáció – A változásmenedzsment humánoldali kihívásai és fő célcsoportjai

2023-08-26

Digi-blog 4. rész  –  A digitális transzformációval foglalkozó blogsorozatunk jelen posztjában a digitalizációval együtt járó folyamatos változáskezelés „humánoldali” kihívásait és azok megoldási lehetőségeit bemutató tematikus sorozatunkat indítjuk el. Röviden áttekintjük az eredményes változáskezelésben szerepet játszó humán célcsoportok sajátos jellegzetességeit.

Változásmenedzsment és annak kulturális vonatkozásai a számvitel digitalizációjában

2023-05-26

Digitális blog 3. rész  –  A digitális transzformáció egyre elterjedtebb a vállalati világban. Az átalakulás kihívásai azonban számosak, és a döntéshozók gyakran nem a kellő súllyal veszik figyelembe a bonyolult digitális rendszerek bevezetésének és használatának kulturális vonatkozásait. Ebben a cikkben a digitális átalakulás kulturális korlátait és a lebontásukra irányuló stratégiákat tekintjük át, betekintést nyújtva az összetett és kihívást jelentő folyamat sikeres lebonyolításának eszközrendszerébe..

A digitális transzformáció 5 legfontosabb célja a professzionális üzleti szolgáltatásokban

2023-05-23

Digitális blog 2. rész  –  E cikkünkben bemutatjuk a digitális transzformáció öt legfontosabb célját, amelyek megvalósítása – sőt folyamatos továbbfejlesztése – nem csupán lehetőség, hanem egyenesen az üzleti siker alapfeltétele az ambiciózus vállalatok számára.

Esély a sikert és biztos jövőt adó pályamódosításra – Válaszd a bérszámfejtő szakmát!

2023-03-25

Az In-Voice – a Process Solutions karrier-podcastsorozata mai részében két olyan bérszámfejtő kollégánkkal beszélgetünk, akik teljesen más területről érkeztek hozzánk. Elhagyták a korábbi, erősen stresszes munkahelyüket, és – lemondva ottani középvezetői beosztásukról – újrakezdték karrierjük építését. Ha Te is pályamódosításon gondolkozol, érdemes meghallgatnod vagy elolvasnod Berci és Dani történetéről szóló beszélgetést!

PS In-Voice – Digitális transzformáció, avagy Exceltől az automatizált könyvelési folyamatokig

2023-01-31

Ez itt a PS In-Voice, a Process Solutions podcast-sorozata. Beszélgetések a PS szakértőivel számviteli kérdésekről, aktualitásokról, szakmai és technológiai kihívásokról. Ebben az epizódban, a PS digitális transzformációval foglalkozó csapattagjaival beszélgettünk az automatizált könyvelési folyamatokról, döntéstámogató rendszerekről és más, a kollégák mindennapjait megkönnyítő fejlesztésekről.

Digitalizáció – A 21. századi gazdasági fejlődés motorja

2023-01-30

Digitális-blog-01: 
A pandémia 3 éve alatt kényszerűen felgyorsuló fejlődés eredményeként egyre gyakrabban olvashatunk digitális forradalomról (digital revolution), amelyet – térhódítása és szemléletformáló hatása okán – már helyesebb „digital evolution”-nak tekinteni. E nyitó cikket követő blogsorozatunkban áttekintjük a digitalizációs trendeket, amelyek alapvetően átalakítják az üzleti gondolkodást, a munkahelyi környezetet, és a jövő munkavállalóinak karrier- és fejlődési lehetőségeit.