PS Hot Take Away − Kis Dóra, HR igazgató: "Szeretek alkotni, valamiből jobbat és minőségibbet kihozni”

Hot Take Away Podcast – Kis Dóra, HR igazgatónk, immár hetedik éve tagja a PS Csapatának. Több mint 20 éves szakmai pályafutása során olyan jelentős vállalatoknál fordult meg HR vezetőként vagy tanácsadóként, mint a GE, a MOL Group vagy az Egis. A nálunk töltött évek alatt megismertük professzionalitását és a PS fejlesztése iránti elhivatottságát, azonban „Dóráról, az emberről”, személyes motivációiról, a PS-en kívüli életének mindennapjairól keveset tudott meg a csapat, így a vele készült Hot Take Away podcast-ben jórészt e témák kerültek reflektorfénybe.

2024-01-08

News

Hungary

Hot Take Away podcast, Interjúk csapattagjainkkal

Dóra az interjú során mesél arról, hogy milyen élmény egy kutya gazdájának lenni, és hogy igazából melyik fél is választja ki a társat az állat és az ember kapcsolatában, és hogy mit tanácsol azoknak, akik most fontolgatják, hogy „kutyásokká válnak”.

 

Majd betekintést enged élete egyik meghatározó szegletébe − a tánc iránti szeretetébe. Elmeséli, hogyan kezdődött ez a hobbi: „fiatal felnőttként kezdtem el táncolni…, modern balett kategóriában, és akkor úgy éreztem, hogy megtaláltam valamit, ami nekem nagyon-nagyon fontos. És azóta is a modern balett és a klasszikus balett része maradt az életemnek…” Majd további részleteket oszt meg arról, hogy mit adott neki ez a sport, és hogyan vált azzá a ProAm versenytáncossá, aki az elmúlt hónapokban már külföldi latin versenytánc-megmérettetéseken is bizonyított, többször is a dobogó tetejére állva.

 

Azonban a tánc Dóra számára nem csupán szabadidős tevékenység, hanem olyan szakmai fejlődését és sikereit megalapozó tanulságok forrása is, amelyek megadták neki a kitartást, az alázatot, amik nélkül nem lehet, sem a táncban, sem a munkában valami újat megtanulni. Szavait idézve: „Az új helyzetekhez való hozzáálláshoz is … kell alázat, kell a kitartás, kell az, hogy az ember tudjon fókuszálni, és kell, hogy a cél a szeme előtt lebegjen, és megtegyen mindent, ami tőle telik azért, hogy elérje a célt.”

 

Természetesen, az interjúban nem maradhat ki a témák közül a HR-szakmai kérdések sora sem. Így azt is megtudjuk, hogy Dóra szerint miért jó a PS-nél dolgozni, mitől egyedülálló munkahely, és hogy őt magát mi győzte meg arról, hogy a PS-nél folytassa a karrierjét. Beszél a képzési és fejlesztési rendszerünk erősségeiről, így arról is, hogy a PS-nél miért hatalmas érték a kollégák tudását megosztó módszertan, és ahhoz kötődően a belső tréneri rendszer, valamint arról is szó esik, hogy kiemelt projektként hogyan indult el egy új vezetőképzési rendszer kidolgozása.

 

A fentiek alapján érthető, hogy Dóra mindennapjaiban meghatározó szerepet játszanak a folyamatos kihívások, így az, hogy építhessen, fejleszthessen, újíthasson… Kiderül az is, hogy a kihívások megvalósításához erős, támogató hátországot és összetartó közösséget ad számára a HR Csapat, amely tagjainak számos szívmelengető élményt és szép emléket köszönhet már eddig is.

 

Nézd meg vagy hallgasd meg a podcast-et, hogy kiderüljön az is, hogy mely pillanatok csaltak örömkönnyeket Dóra szemébe, vagy hogy megtudd, hogy egy olyan tapasztalt HR vezető, mint Ő, mit tart a legnagyobb értéknek egy cégkultúrában, ami egyaránt fontos a munkatársak egyéni és a cég üzleti sikeréhez is.

 

 *  *. *

Ha több érdekes részletre vagy kíváncsi, nézd meg a podcast-et!
Kattints fent a nyitóképre vagy ide:

PS Hot Take Away podcast Kis Dórával, a PS HR igazgatójával

 *  *. *

A PS Csapatról további érdekességeket két helyen találsz:

Közösségi életünk     * * *      Szakmai életünk