digitalis-transzformáció blogsorozat

A digitalizációs forradalom 2024-ben is folytatódik – PS Digi-Blog cikkajánló

2023-ban is folytatódott az egyre gyorsuló digitalizációs forradalom, amely jelentős hatást gyakorol mind a vállalkozások fejlődési lehetőségeire, mind alkalmazottaik mindennapi életére, így mindannyiunk számára egyaránt kritikus fontosságú a digitalizáció lehetőségeinek és dinamikájának megértése.

Process Solutions Digitalizációs blog cikkajánló 2024 január

2024-01-25

News

Hungary

digitális transzformáció, digitalizációs forradalom, változásmenedzsment, számvitel digitalizáció, emberi viselkedés, üzleti szolgáltatások, kultúrális változások, támogató vezetés

A Process Solutions csapata ennek ismeretében indította el a digitális transzformációval járó kihívások és lehetőségek bemutatását a Digi-Blog keretében, amelyet 5 poszt megjelentetése után 2024-ben is folytatunk! Bőven lesz még miről írnunk, hiszen a digitális transzformáció nem egy „projekt”, amelynek van kezdete és tervezhető vége – sokkal inkább stratégiai gondolkodásmód és folyamatos fejlesztési lehetőségek sora, amely – ha akarjuk, ha nem – átalakítja az életünket. Szerencsére jó lehetőségeket adva a jövőre nézve! 🙂

 

A PS Digi-Blog öt indító cikke a digitális transzformáció különböző aspektusaiba ad betekintést, a fejlődés értékes perspektíváit bemutatva olyan területeken, mint a gazdasági növekedés, az üzleti szolgáltatások, a könyvelési gyakorlatok, az emberi viselkedés alakulása, és ahhoz kapcsolódóan a változásmenedzsment és a vezetői módszertanokat érintő kihívásainak kezelése. Legyen szó akár cégvezetőkről, a digitális szférában dolgozó szakemberekről vagy bárki másról, a digitális átalakulás mindannyiunk életét megváltoztatja. A PS Digi-blog posztjaiban igyekszünk könnyen érthető betekintést adni az előttünk álló kihívásokba, és bemutatni a lehetőségeket, amelyeket a digitális transzformáció globális léptékű térfoglalása kínál nem csak a munkában, hanem életünk minden területén.

Reméljük, hogy első posztjainkban is sikerült megfelelni e célkitűzésünknek, és bízunk benne, hogy érdekesek lesznek azok a témák is, amelyekkel 2024-ben készülünk.

 

Jó szívvel ajánljuk a PS Digi-Blog 2023-as, első öt cikkét, amelyek a digitális evolúció olyan fő alapvetéseire fókuszálnak, amelyeket érdemes ismerni, hogy képesek legyünk sikeresen alkalmazkodni a változásokhoz:

 1. Digitalizáció – A 21. századi gazdasági fejlődés motorja“:
  Ez a poszt kiemeli a digitális technológiák átfogó hatását az üzleti életre és a társadalomra, a könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatások kiszervezésére összpontosítva.
 2. A digitális transzformáció 5 legfontosabb célja a professzionális üzleti szolgáltatásokban“:
  Öt alapvető célkitűzést tárgyal, amelyek elengedhetetlenek a vállalkozások digitális átalakulásának sikeréhez.
 3. Változásmenedzsment és annak kulturális vonatkozásai a számvitel digitalizációjában”: 
  A számvitel digitális átalakítása sikeréhez szükséges kulturális változásokat mutatja be, a hatékony változásmenedzsmentre helyezve a hangsúlyt.
 4. Digitális transzformáció – a változásmenedzsment humánoldali kihívásai és fő célcsoportjai”:
  A poszt azt tekinti át, hogyan reagálnak a szervezetek különböző csoportjai a digitális átalakulásra.
 5. A digitális transzformáció humánoldali kihívásai – az emberi magatartást formáló tényezők”:
  A cikk az emberi viselkedés összetettségébe és a digitális átalakulás sikeres megvalósításában betöltött meghatározó szerepébe ad villanásnyi betekintést, valamint röviden bemutatja a folyamatos változáskezelés „humánoldali” kihívásait és az eredményes változáskezelésben szerepet játszó humán célcsoportok sajátos jellegzetességeit.

 

Bízunk benne, hogy posztjaink érdekes olvasmányok, és jó betekintést nyújtanak az üzleti világ minden területére kiható digitális transzformáció adta lehetőségekbe és mindennapi életünket átformáló változások megvalósulásának kulisszatitkaiba.

 

Nemsokára új poszttal jelentkezünk… 🙂
…hiszen a digitális transzformációs forradalom is folytatódik!

Várunk vissza cikkeink olvasójaként! 🙂