Hot Take Away – Podcast a Process Solutions csúcsvezetőivel

PS Hot Take Away – Podcast a Process Solutions csúcsvezetőivel

Ebben a különkiadásban a PS három Managing Partner-ével, Babos Jánossal, Majlath Andrewval és Szalai Andrással beszélgettünk a cég történetének kezdeteiről, a jelenről és a jövőbeni tervekről. A széles időbeni visszatekintés egyedi lehetőséget adott önreflexióra is, így vezetőink tanácsot adtak fiatalabb önmaguknak, és azt is megosztották, hogy mit szeretnének még megtenni, amire eddig nem került sor. Az is megmutatkozott, hogyan egészítik ki egymást a cég vezetőiként, hogy mely értékek a legfontosabbak számukra, valamint az, hogy mitől is ennyire emberközpontú a PS és a vezetése.

2024-05-15

News

Hungary

Arthur Andersen Co., Andersen Worldwide, Process Solutions, Babos János, Majlath Andrew, Szalai András, management buy out, cégkultúra

János és Andrew a 90-es évek elején, az akkoriban Magyarországra érkező Arthur Andersen Co.-nál kezdte pályafutását auditorként. Indulásuk máig meghatározza az üzleti kapcsolatrendszerüket, hiszen a cég ‒ az akkor még „Big6”-ként emlegetett csoport talán legpatinásabb tagjához ‒, az Arthur Andersen Worldwide-hoz tartozott, amely számos magasan képzett, mára jórészt vezető pozícióba került szakembert adott a magyar üzleti világnak. A cég 1999-ben alapította meg ‒ ötödik divíziójaként, de önálló entitásként ‒ számviteli outsourcing-szolgáltatások nyújtására a Process Solutions Kft-t, amely 2002-ben, az Andersen-hálózat felbomlásakor, János és Andrew tulajdonába került egy management-buy-out tranzakcióval. Ahogy Andrew és János megerősítette, az korai Andersen-érából származó szakmai kapcsolataik sokat segítettek a PS első 25 évének sikereiben, sőt, a mai napig számíthatnak korábbi, tehetséges kollégáikra.

Ugyanakkor mindhárom Managing Partner számára azok a cégen belül kialakult szervezeti kapcsolatok a legfontosabbak, amelyek az elmúlt bő két évtizedben folyamatosan fejlődtek és erősödtek. András úgy fogalmazott, hogy „…a cég ereje, hogy egymásra tudunk támaszkodni: vezető a csapattagra, csapattag a vezetőre, és peer-to-peer szinten is a szeniorok, a menedzserek együtt dolgoznak… Nagyon fontos, hogy a menedzsmentcsapat nagy része és a szeniorcsapat egy része is már nagyon régóta velünk van, így egy nagyon-nagyon stabil csapattal büszkélkedhetünk és dolgozhatunk együtt…”.

 

Andrew beszélt a sok éves vállalatvezetés során megélt tanulságokról, hogyan látja meg ma már a sikert a pénzügyi mutatókon túl. Sikerként éli meg azt is, hogy az évek alatt több mint 3000 pályakezdőt sikerült elindítani a karrierjükön. Majd később a vállalatban hagyott „örökségéről” is mesélt, miszerint úgy gondolja, az a tűz és ambíció, amit az ő személyisége hozott a cégbe, még sokáig táplálni fogja a vállalatot és a fejlődést.

 

Ezt követően, néhány tüzes falat kóstolása után, személyesebb kérdésekre is kaptunk válaszokat. Így, többek közt, ekkor derült ki, hogy vezetőink ma milyen tanácsokat adnának fiatalabb énjüknek. Andrew például sokak számára fontos tippet adott „…találd meg a Te utadat, … azt hiszem, hogy az az érdekesség, meg az a szépség egy életben, hogy mindenki keres egy utat, és nem feltétlenül kell annak az útnak ugyanolyannak lenni, mint ahogy elképzelte, vagy mint amilyen a másoké…”.

András mesélt a környezetvédelem iránti érdeklődéséről, és hogy számára mennyit tudnak jelenteni az ilyen téren elért újítások, amelyek segítik az általa borúsnak leírt kilátások javítását, majd vidámabb vizekre evezve a családjáról és a barátaival megélt közös élmények jelentőségéről mesélt, illetve az extrém sportok iránti érdeklődésére is kitért.

János is személyes életébe engedett bepillantást, mikor a szüleitől megtanult értékekről beszélt, többek között a tanulás és az olvasás szeretetéről, illetve, hogy nem elég tehetségesnek születni, a szorgalom is elengedhetetlen a siker felé vezető úton. Mai napig képzi magát, akár ACCA kurzusról vagy digitális transzformációs tanulmányokról van szó, de az utóbbi években a fő hobbijának is több időt szentel, így tavaly megszerezte a harmadosztályú kapitányi képesítést, mellyel már nem csak partmenti vizeken hajózhat vitorlásával, hanem nyíltabb tenger felé is veheti az irányt.

 

A podcast során jól megfigyelhető a három vezető különböző személyisége, és az is kirajzolódik, hogy a vállalatot jellemző bizonyos tulajdonságok kitől is származhatnak. Az olyan meghatározó sajátosságok, mint például a tisztesség és az emberközpontúság, szerves részei a PS cégkutúrájának, melyek mélyen beleivódtak a „Procis csapat-életérzésbe”.

Már az eddigiek is mutatják, hogy tartalmas beszélgetést folytattunk…
Így van még sok részlet, amelyekért érdemes megnézni vagy meghallgatni a podcast-et…
Például azért, hogy kiderüljön az is, hogy mely pillanatokért érdemes folytatni az utat a nehéz pillanatokban is, illetve, hogy kikkel cserélnének helyet egy napra a PS-nél, ha tehetnék…

 

 *  *  *

Kattints fent a nyitóképre vagy ide, hogy megnézd a podcast-et a Youtube-on:

PS Hot Take Away – Podcast a Process Solutions csúcsvezetőivel 

 *  *  *

Válassz a következő linkekből, ha hallgatni akarod a podcast-et:

 Spotify (akár videóval)   *   SoundCloud   *   iTunes

 *  *  *

A PS Csapatról további érdekességeket itt találsz:

Közösségi életünk   *   Szakmai életünk   *   Csatlakozz hozzánk!