András,
Semi Senior

 

Mi motiválta a PS-re való jelentkezésedet?

A második egyetemi év után, amikor helyet kerestem a kötelező négyhetes nyári gyakorlatomra, a PS-t választottam. Döntésemet az a szándékom indokolta, hogy a nyári gyakorlatomat egy olyan piacvezető vállalkozásnál végezzem, amely hazai és nemzetközi cégekkel egyaránt kapcsolatban áll, és nagyban hozzájárulhat szakmai pályafutásom megkezdéséhez. Így könyvelő gyakornokként kezdtem, de a gyakorlat után a PS-nél maradtam, és jutottam el a szenior szintre.

Milyen feladataid vannak?

Részt veszek különböző cégek teljes körű könyvelési folyamataiban. Ez a könyvelési alapfeladatokon túl az ügyfélkommunikációt, a havi és negyedéves beszámolási folyamatokat, az évzárást és a beszámolókészítést, az adózási és éves ellenőrzési feladatokat is magában foglalja.

Mi jelent számodra kihívást?

Számomra általában kihívást jelentenek az új, ismeretlen szakmai területeken elvégzendő, problémamegoldó képességet és megoldásorientált hozzáállást igénylő feladatok.

Milyen támogatást és képzést kaptál, ami nagyban hozzájárult a PS-nél elért sikereidhez?

Amikor csatlakoztam a céghez, két hétig tanfolyamokon vettem részt. Ez magában foglalta a kezdeti munkához szükséges összes alapkészséget, így a számviteli, adózási és szoftveres ismereteket. Ezeknek a képzéseknek a felépítése azóta változott, korszerűsödött, de mindenesetre alapvető ismereteket nyújt az új belépők számára. Emellett az azóta eltelt évek során folyamatosan biztosította a PS szakmai fejlődésemet.

Mindig megkaptam a kellő odafigyelést és segítséget a feletteseimtől, legyen szó munkával kapcsolatos ügyekről vagy magánéletről.

Mit jelent számodra a sikert?

Számomra a kihívást jelentő feladatok és a mindennapi munka során felmerülő problémák megoldása adja a sikert, legyen az szakmai vagy bármilyen más kihívás.

Dániel,
Experienced Accounting Associate

Azért szeretek a PS-nél dolgozni, mert – a számvitel egyhangúságáról kialakult sztereotip kép ellenére – a mindennapi munkámat nem csupán nagyon változatosnak, hanem izgalmasnak is érzem.

András,
Semi Senior

A második egyetemi év után, amikor helyet kerestem a kötelező négyhetes nyári gyakorlatomra, a PS-t választottam.

Nikolett,
Semi Senior

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem.

Lívia,
Experienced Senior

A főiskolai tanulmányaim vége felé közeledve a gyakorlati szemesztert PS mellett töltöttem, azóta itt dolgozom.

Judit,
Partner

„Sok támogatást kaptam kollégáimtól az évek során, és kétségtelenül tőlük szereztem szakmai tudásom nagy részét.”

Dániel,
Partner

Számomra az a siker, ha a velem dolgozók jól érzik magukat, elégedettek az ügyfeleim, vagy sikerült egy új nagyobb ügyfelet vagy belső projektet szereznünk.