Dániel,
Experienced Accounting Associate

Mi volt a motivációd a PS-hez való jelentkezésedkor?

Gyakornokként csatlakoztam a PS csapatához 2019-ben. Egy olyan helyen szerettem volna próbára tenni magam, ahol teljeskörűen átláthatom több ügyfelünk működését is. Azaz nem szerettem volna egy szakmai területen csak egy-egy részfeladatot végezni, vagy elveszettnek érezni magam egy hatalmas multinacionális szervezetben. Illetve, én azok közé tartoztam, akik szerettek jó jegyet kapni az egyetemen! Így olyan helyen szerettem volna kezdeni a pályámat, ahol figyelemmel vannak arra is, hogy én – a gyakornoki pozícióm mellett – még egyetemista vagyok, és támogatnak a tanulmányaim befejezésében.

Milyen feladataid vannak?

Közel 3 éve dolgozom a PS-nél – ma már Experienced Accounting Associate-ként. Azért szeretek itt dolgozni, mert – a számvitel egyhangúságáról kialakult sztereotip kép ellenére – s mindennapi munkámat nagyon is változatosnak, sőt, izgalmasnak is érzem.

Jelenleg két céggel és egy cégcsoporttal dolgozom együtt. Az egyik esetében abszolút teljeskörű pénzügyi-számviteli szolgáltatást nyújtunk az ügyfelünknek – ami magában foglalja a könyvelésüket A-tól Z-ig, az adózási feladatok elvégzését, a management reportingot és a beszámolókészítést is. A másik ügyfelünket pedig az adózás útvesztőiben való eligazodásban támogatjuk. A cégcsoport részére pedig elsősorban reporting szolgáltatásokat nyújtunk.

Ez is mutatja, hogy a szakmám minden fő területét van lehetőségem művelni, és nap mint nap új tapasztalatokat szerezni.

2021 nyara óta „ambassadorként” is támogatom a PS-t, azaz egyetemi kapcsolattartóként igyekszem megismertetni céget a diákokkal. Így akár élő, akár online állásbörzéken is van lehetőség arra, hogy személyesen is tudjunk arról beszélni, hogy miért szeretek, miért éri meg a PS-nél dolgozni. Máskor pedig a közösségi média felületeken is lehetőségük van a hallgatóknak megkeresni, ha bármilyen kérdésük felmerülne a PS által nyújtott állás- és karrierlehetőségekkel kapcsolatosan.

Mi jelent számodra kihívást?

A PS szolgáltatási profiljának és célkitűzéseinek megfelelően, nem csupán „adminisztratív eszköz” vagyunk az ügyfeleink számára, hanem nagyon figyeljük az ügyfeleink igényeit, hogy pontosan azt a szolgáltatást nyújthassuk, amire szükségük van: így tudunk számukra plusz hozzáadott értéket teremteni.

Milyen támogatást és képzést kaptál, ami nagyban hozzájárult ahhoz a sikerhez, amit a PS-nél eddig elértél?

Úúhh, hát rengeteget! Természetesen van nagyon sok szakmai képzés, amivel az új belépőket támogatja a PS, így tudnak a frissen belépők hamar a csapatokba integrálódni. Amit nagyon kiemelnék, hogy nem csak szakmai, hanem készségfejlesztő tréningek is vannak, és jelentős figyelmet fordít a PS az új belépők, munkavállalók támogatására emberi szempontból is.

Egyrészt minden új belépőnek van egy dedikált ún. „buddy”-ja, aki segíti őt a kezdetekben a cég megismerésében, bemutatja a kollégáknak, és segít pl. a közeli kávézók és éttermek feltérképezésében. Nekem nagyon nagy segítség az én Buddy-m a csapatba való gyors beilleszkedésben. Külön dedikált időt szánnak a közvetlen vezetők – még a gyakornokok részére is –, hogy rendszeresen le tudjunk ülni velük, és át tudjuk beszélni velük bármilyen gondunkat, és hogy folyamatos visszajelzést tudjunk adni és kapni például, hogy miben tudnánk, szeretnénk fejlődni.

Mi a siker számodra?

Természetesen, vannak időszakok, amikor nehezebb, kihívásokkal teli feladatokat kell teljesítenünk! Számomra mindig siker élmény, amikor közösen – csapatként együtt dolgozva – gyűrjük le a kihívást, és úgy tudunk felállni az asztaltól, hogy nem csak sikeresen megoldottuk a feladatot, hanem mindenki tanult is valami újat. Ez azért fontos, mert közösen, egymást segítve legközelebb még könnyebben, gyorsabban tudunk majd megoldani egy hasonló feladatot. A csapatmunka sikere egyszerre jelenti a PS és mi fejlődésünk motorját!

 

Már elérhető a PS In-Voice Career Podcast!

Unalmas-e a könyvelés? Sztereotípiák döntögetése pályakezdő számvitelesekkel

Első riportalanyunk Dani volt! Érdemes meghallgatnod!

 

 

 

 

 

Dániel,
Experienced Accounting Associate

Azért szeretek a PS-nél dolgozni, mert – a számvitel egyhangúságáról kialakult sztereotip kép ellenére – a mindennapi munkámat nem csupán nagyon változatosnak, hanem izgalmasnak is érzem.

András,
Semi Senior

A második egyetemi év után, amikor helyet kerestem a kötelező négyhetes nyári gyakorlatomra, a PS-t választottam.

Nikolett,
Semi Senior

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem.

Lívia,
Experienced Senior

A főiskolai tanulmányaim vége felé közeledve a gyakorlati szemesztert PS mellett töltöttem, azóta itt dolgozom.

Judit,
Partner

„Sok támogatást kaptam kollégáimtól az évek során, és kétségtelenül tőlük szereztem szakmai tudásom nagy részét.”

Dániel,
Partner

Számomra az a siker, ha a velem dolgozók jól érzik magukat, elégedettek az ügyfeleim, vagy sikerült egy új nagyobb ügyfelet vagy belső projektet szereznünk.