A Process Solutions munkatársainak sikertörténetei

Nikolett,
Semi Senior

Mi motiválta a PS-re való jelentkezésedet?

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem. Elsősorban ez volt a célom, amikor barátaim pozitív tapasztalatai inspiráltak, hogy elküldjem a jelentkezésemet a PS-re.

Milyen feladataid vannak?

Gyakornoki időszakom alatt elsődleges feladataim a napi könyvelési feladatokban való segítés és a kisebb beszámolók elkészítése volt. Ahogy magasabb szintre léptem, egyre összetettebb feladatokkal találkoztam. Jelenleg csapatom egy kisebb vállalkozás teljes könyvelését végzi. Ez a munka – tapasztalt asszisztensként – a könyvelésen túl sokféle feladatot is felölel, mint például az ügyfelekkel és partnereikkel való kapcsolattartás, számlázás; havi és negyedéves beszámolók, különféle adóbevallások és éves beszámolók elkészítése. Ennek megfelelően a munkám elvégzéséhez feltétlenül szükséges az ügyfél üzleti folyamatainak és azok összefüggéseinek mélyreható ismerete.

 

Mi jelent számodra kihívást?

Számomra a kihívás elsősorban azokat a feladatokat jelenti, amelyek esetében még nincs nagy tapasztalatom a sikeres megoldás eléréséhez vezető lépésekben, azaz elemzőkészséget, önálló gondolkodást és kreativitást igényel.

Milyen támogatást és képzést kaptál, ami nagyban hozzájárult a PS-nél elért sikereidhez?

Amikor beléptem a cégbe, azonnal megkaptam „New Joiner” képzést, amely a napi munkához szükséges számviteli és adózási, könyvelő szoftverhasználati, táblázat- és, kimutatáskészítési tréningeket tartalmazta. Ezeken a képzéseken túl nagyon jelentős tudásra tettem szert a kollégáimtól kapott támogatásnak köszönhetően. Gyakorlatilag minden nap kapsz új tippeket, útmutatást az elvégzendő feladatokhoz.

Mit jelent számodra a siker?

A siker azt jelenti, amikor a munka és az erőfeszítések meghozzák az eredményt. Számomra ez azt jelenti, hogy elégedett vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek, és van lehetőségem az önmegvalósításra.

Dániel,
Experienced Accounting Associate

Azért szeretek a PS-nél dolgozni, mert – a számvitel egyhangúságáról kialakult sztereotip kép ellenére – a mindennapi munkámat nem csupán nagyon változatosnak, hanem izgalmasnak is érzem.

András,
Semi Senior

A második egyetemi év után, amikor helyet kerestem a kötelező négyhetes nyári gyakorlatomra, a PS-t választottam.

Nikolett,
Semi Senior

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem.

Lívia,
Experienced Senior

A főiskolai tanulmányaim vége felé közeledve a gyakorlati szemesztert PS mellett töltöttem, azóta itt dolgozom.

Judit,
Partner

„Sok támogatást kaptam kollégáimtól az évek során, és kétségtelenül tőlük szereztem szakmai tudásom nagy részét.”

Dániel,
Partner

Számomra az a siker, ha a velem dolgozók jól érzik magukat, elégedettek az ügyfeleim, vagy sikerült egy új nagyobb ügyfelet vagy belső projektet szereznünk.