A Process Solutions munkatársainak sikertörténetei

Nikolett,
Semi Senior

Mi motiválta a PS-re való jelentkezésedet?

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem. Elsősorban ez volt a célom, amikor barátaim pozitív tapasztalatai inspiráltak, hogy elküldjem a jelentkezésemet a PS-re.

Milyen feladataid vannak?

Gyakornoki időszakom alatt elsődleges feladataim a napi könyvelési feladatokban való segítés és a kisebb beszámolók elkészítése volt. Ahogy magasabb szintre léptem, egyre összetettebb feladatokkal találkoztam. Jelenleg csapatom egy kisebb vállalkozás teljes könyvelését végzi. Ez a munka – tapasztalt asszisztensként – a könyvelésen túl sokféle feladatot is felölel, mint például az ügyfelekkel és partnereikkel való kapcsolattartás, számlázás; havi és negyedéves beszámolók, különféle adóbevallások és éves beszámolók elkészítése. Ennek megfelelően a munkám elvégzéséhez feltétlenül szükséges az ügyfél üzleti folyamatainak és azok összefüggéseinek mélyreható ismerete.

 

Mi jelent számodra kihívást?

Számomra a kihívás elsősorban azokat a feladatokat jelenti, amelyek esetében még nincs nagy tapasztalatom a sikeres megoldás eléréséhez vezető lépésekben, azaz elemzőkészséget, önálló gondolkodást és kreativitást igényel.

Milyen támogatást és képzést kaptál, ami nagyban hozzájárult a PS-nél elért sikereidhez?

Amikor beléptem a cégbe, azonnal megkaptam „New Joiner” képzést, amely a napi munkához szükséges számviteli és adózási, könyvelő szoftverhasználati, táblázat- és, kimutatáskészítési tréningeket tartalmazta. Ezeken a képzéseken túl nagyon jelentős tudásra tettem szert a kollégáimtól kapott támogatásnak köszönhetően. Gyakorlatilag minden nap kapsz új tippeket, útmutatást az elvégzendő feladatokhoz.

Mit jelent számodra a siker?

A siker azt jelenti, amikor a munka és az erőfeszítések meghozzák az eredményt. Számomra ez azt jelenti, hogy elégedett vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek, és van lehetőségem az önmegvalósításra.

Dániel,
Partner

Számomra az a siker, ha a velem dolgozók jól érzik magukat, elégedettek az ügyfeleim, vagy sikerült egy új nagyobb ügyfelet vagy belső projektet szereznünk.

Judit,
Partner

„Sok támogatást kaptam kollégáimtól az évek során, és kétségtelenül tőlük szereztem szakmai tudásom nagy részét.”

Lívia,
Experienced Senior

A főiskolai tanulmányaim vége felé közeledve a gyakorlati szemesztert PS mellett töltöttem, azóta itt dolgozom.

Nikolett,
Semi Senior

Egyetemi éveim alatt fontosnak tartottam, hogy az ott megszerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is megerősítsem.

András,
Semi Senior

A második egyetemi év után, amikor helyet kerestem a kötelező négyhetes nyári gyakorlatomra, a PS-t választottam.

Dániel,
Experienced Accounting Associate

Azért szeretek a PS-nél dolgozni, mert – a számvitel egyhangúságáról kialakult sztereotip kép ellenére – a mindennapi munkámat nem csupán nagyon változatosnak, hanem izgalmasnak is érzem.